Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: за матеріалами АМУ
Дата: 1 квітня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2020/04/01/suchasni-tehnologii-na-sluzhbi-mistsevih-rad-kirovogradschini-jak-organizuvati-robotu-.htm
суспільство, 1 квітня 2020

Сучасні технології на службі місцевих рад Кіровоградщини: як організувати роботу?

за матеріалами АМУ


Верховна Рада України на позачерговому засіданні прийняла Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-2019)».Дистанційні засідання місцевих рад- крок до удосконалення нормативних документів – переконані  експерти Асоціації міст України.


Від злагодженої діяльності органів місцевого самоврядування та сільських, селищних, міських голів залежить ефективність місцевого самоврядування в умовах надзвичайної ситуації. Водночас, нині не існує єдиної практики щодо внесення необхідних обсягів змін до Регламенту роботи відповідної ради чи виконавчого комітету та Положень про постійні комісії ради. Загальною та найбільш проблемною позицією у питанні ухвалення змін – є питання необхідності фізичної присутності членів колегіальних органів на засіданні. Організація такого засідання повинна відбуватися як з дотриманням норм чинного законодавства щодо організації таких засідань, так і  обмежувальними заходами щодо мінімальної відстані між членами колегіальних органів і їх кількістю в одному приміщенні.


Поміж тим, експерти АМУ наполягають: діюча редакція Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» №280/97 все ж таки дозволяє частково виправити вади чинних норм Закону шляхом удосконалення нормативних документів, які унормовують роботу колегіальних органів місцевого самоврядування.


Наразі, Аналітичний центр АМУ в рамках Проєкту ПУЛЬС розробив для органів місцевого самоврядування Методичні рекомендації з організації роботи колегіальних органів щодо проведення дистанційних засідань, у зв’язку з введеними обмежувальними заходами на всій території України чи окремих регіонах. Зокрема, документ містить вимоги до  порядок проведення дистанційних засідань та  регламентує питання, які можуть включатись у порядок денний засідання.


Ознайомитись із методичними рекомендаціями можна за посиланням: https://bit.ly/3aupkY1



1172Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: