Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Інформує пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області
Дата: 21 березня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2020/03/21/pravila-osobistoi-gigieni-ta-dezinfektsii-pri-spalahu-zahvorjuvannja-scho-naspravdi-dopomozhe.htm
суспільство, 21 березня 2020

Правила особистої гігієни та дезінфекції при спалаху захворювання: що насправді допоможе

Інформує пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області


Фахівці управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області провели навчальний тренінг з профілактики коронавірусної інфекції для колег – працівників Головного управління. Начальник управління Олена Черненко та заступник начальника Галина Сабадаш поінформували про стан захворюваності на COVID-19 у світі та в Україні; симптоми, які є спільними та відмінними для коронавірусу та ГРВІ; заходи індивідуальної гігієни та профілактики захворювань під час пандемії.


Так згідно з даними Всесвітньої організації охорони здоров’я найбільш розповсюдженими симптомами коронавірусу є лихоманка (87,9%), сухий кашель (67,7%), втома (38,1%). Рідше зустрічаються вологий кашель (33,4%), ускладнене дихання (18,6%), біль у м’язах (14,8%), біль у горлі (13,9%), головний біль (13,6%), озноб (11,4%). Менше п’яти відсотків мають нудота та блювання, закладеність носа, діарея, менше одного відсотка - кровохаркання, почервоніння та запалення очей.


Оскільки вакцини проти COVID-19 чи специфічних засобів лікування ще не винайшли, важливо зробити все можливе, щоб уникнути поширення вірусу. Зокрема це можна зробити, дотримуючись правил особистої гігієни, в тому числі миття та дезінфекції рук. Обираючи дезінфектант для рук, важливо пам’ятати, що активно діє на коронавірус лише той засіб, у складі якого не менше 60% спирту. Обробляти руки радять кожні 15 хвилин. Також слідкуйте за тим, щоб не торкатися очей, носа та рота.


Індивідуальні захисні маски, які нині так популярні серед населення, необхідно використовувати особам, що мають симптоми застуди, ГРВІ тощо, щоб не поширювати захворювання на інших людей. Також маску варто використовувати, якщо ви доглядаєте за хворим.


Галина Сабадаш додатково звернула увагу на те, як правильно носити маску: верхня частина маски має покривати ніс, а нижня – підборіддя, маска має щільно прилягати до обличчя.


Насамкінець фахівці Кіровоградської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби продемонстрували, якого типу захисні костюми можуть використовуватися медичними працівниками під час лікувальних заходів COVID-19.


Після прийняття постанови Кабінету Міністрів України «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» зі спеціалістами територіальних підрозділів та підпорядкованих установ Держпродспоживслужби Кіровоградщини провели онлайн нараду щодо негайного вжиття протиепідемічних заходів в усіх підрозділах Головного управління, в лікарнях ветеринарної медицини та лабораторіях Держпродспоживслужби в області. Отож в установах тимчасово обмежили доступ відвідувачів та призупинили особисті прийоми громадян (звернення та запити приймаються в електронному вигляді та у поштові скриньки біля входів до установ), організували (за можливості) робочі місця з дотриманням відстані в 1-1,5 м та регулярне провітрювання робочих приміщень, частина фахівців працюють дистанційно з застосуванням електронних комунікаційних технологій. Працівники використовують засоби індивідуального захисту та дезінфікуючі засоби для обробки рук, робочих місць. Профілактичні, протиепідемічні заходи вжиті та будуть тривати протягом усього періоду карантину.



2445Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: