Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Інформує пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області
Дата: 13 березня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2020/03/13/u-zakladah-osviti-zaprovadzheno-karantin-jak-schodo-privatnih-gurtkiv-ta-rozvazhalnih-tsentriv-.htm
суспільство, 13 березня 2020

У закладах освіти запроваджено карантин – як щодо приватних гуртків та розважальних центрів?

Інформує пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області



Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській  області Ігор Бойчук взяв участь у брифінгу голови Кіровоградської ОДА Андрія Балоня. Приводом для зібрання стала постанова Кабінету Міністрів України про запровадження тритижневого карантину в усіх закладах освіти.


Так з 12 березня по 3 квітня на Кіровоградщині призупиняється навчально-виховний процес в дитячих садках, школах, професійно-технічних училищах, коледжах, університетах, а також закладах позашкільної освіти.


Що стосується приватних гуртків та інших суб’єктів господарської діяльності у сфері надання послуг, в тому числі освітніх, такі заклади не мають відповідної ліцензії та не належать до закладів освіти. Отож приймати рішення про тимчасове припинення роботи та запровадження карантину має адміністрація таких установ. Водночас залишається свобода вибору для батьків вихованців – відвідувати приватні заклади чи ні в період дії обмежувальних заходів.


Так само на розгляд адміністрації закладів залишається питання щодо призупинення роботи розважальних центрів, кінотеатрів тощо. Однак відповідно до листа МОН України та розпорядження голови Кіровоградської ОДА «Про запобігання поширенню на території області коронавірусу COVID-19» передбачено заборону проведення зібрань з кількістю учасників понад 200 осіб.


Недопущення зібрань великої кількості людей обумовлене тим, що це дозволяє зменшити вірогідність контактів здорових людей із хворими, які можуть бути носіями вірусу ще до появи симптомів захворювання. Вірус передається краплинним шляхом від людини до людини під час кашлю або чхання у тісному контакті. Тісним контактом вважають відстань менше 1 м.


  Не менш важливим заходом для забезпечення епідемічного благополуччя є регулярне проведення дезінфекції поверхонь, вологе прибирання приміщень тощо.


Саме про це йшла мова на зустрічі з представниками розважальних закладів, парків, готелів у міській раді міста Кропивницького. Головний спеціаліст управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Держпродспоживслужби Кіровоградщини Тамара Третяк нагадала присутнім про основні рекомендації: миття рук з милом чи обробка їх антисептиком, обмеження контактів з хворими, провітрювання та зволожування приміщень. Також фахівець розповіла про алгоритм дій при виявленні відвідувача закладу з ознаками ГРВІ.


Держпродспоживслужба області продовжує проводити роз’яснювальну роботу з інформування населення щодо профілактики коронавірусної інфекції, в тому числі в закладах торгівлі та громадського харчування, місцях культурно-масових заходів, вокзалах, кінотеатрах, поштових відділеннях, банках та ін.


Всі вжиті заходи мають профілактичний характер. Офіційно підтверджених випадків захворювання на коронавірус на Кіровоградщині немає.


1613Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: