Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: "Кіровоград24"
Дата: 20 лютого 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2020/02/20/nardepi-z-kirovogradschini-ocholili-odne-z-naibilshih-mizhfraktsiinih-ob-ednan-v-istorii-verhovnoi-radi.htm
суспільство, 20 лютого 2020

Нардепи з Кіровоградщини очолили одне з найбільших міжфракційних об`єднань в історії Верховної Ради

"Кіровоград24"


Як повідомляє кореспондент сайту «Кіровоград24» з Києва сьогодні, 20 лютого в стінах пардламенту відбулися збори міжфракційного об`єднання «Invest in Ukraine». За повідомленням голови цього об’єднання  Дар’ї Володіної в нього увійшли 234 народних обранці. Про те, за її словами, вже є близько двох десятків заяв, від нардепів, про вступ до цього об’єднання.  


На засідання МФО були окреслені цілі та найближчі задачі і обрано раду об’єднання в складі 13 чоловік та секретаря, яким став народний депутат від Кропивницького (виборчий округ №99) Олександр Дануца. Варто нагадати, що голова об’єднання  Дар’я Володіна тако ж була предствником Кіровоградщини у виборчому списку партії «Слуга народа».


Крім того, до ради МФО увійшов народний депутат обраний в 103 виборчому окрузі в Кіровоградській області Олег Воронько. Також в раду було обрано представника фракції ВО «Батьківщина» Андрія Ніколаєнка, який свого часу тривалий термін очолював Кіровоградську облдержадміністрацію.


 Пресреліз:

Українські парламентарі створили найбільше в історії Верховної Ради міжфракційне об`єднання і планують працювати над залученням інвестицій в країну


У Верховній Раді діятиме Міжфракційне депутатське об’єднання «Invest in Ukraine». Поки що у його складі 234 парламентаря. На законодавчому рівні вони створюватимуть сприятливі умови розвитку для вітчизняних і іноземних інвесторів, допомагатимуть бізнесу налагоджувати діалог із владою. Перше засідання нової команди відбулося 20 лютого.


Очолювати МФО депутати довірили представниці партії «Слуга Народу» та голові підкомітету з питань правового забезпечення діяльності податкових органів Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Дар’ї Володіній. Секретарем став її однопартієць Олександр Дануца.


Також учасники засідання обрали раду «Invest in Ukraine». Окрім керівництва до неї увійшли 9 представників партії «Слуга народу» (Юрій Камельчук, Олександр Федієнко, Олексій Леонов, Анна Колісник, Артем Дмитрук, Олег Воронько, Анна Пуртова, Павло Сушко та Олександр Ковальчук) та по одному представникові від партії «Європейська Солідарність» (Сергій Алєксєєв) та партії «Батьківщина» (Андрій Ніколаєнко).


На зустрічі йшлося про те, що через високий рівень корупції, не реформованість судової системи та свавілля чиновників Україна втрачає свою інвестиційну привабливість у світі. Так, починаючи з 2011 року, обсяги закордонних інвестицій в українську економіку скоротилися з $6,5 млрд до $1,8 млрд грн. (станом на 1 жовтня 2019 року). За прогнозом Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, у 2020 році очікується зниження інвестицій на $2,8 млрд грн, а 2021 року – на $3,2 млрд грн.


Саме тому депутати нинішнього скликання вирішили стати на захист інвестора та усіляко допомагати тим, хто готовий розвивати українську економіку, збільшувати кількість робочих місць й надходжень до державного бюджету. «Якщо ми хочемо продемонструвати реальне зростання ВВП країни, маємо піклуватись про інвестиційний клімат, - говорить Дар`я Володіна. – Щодо цих питань ми вже спілкуємось із представниками дипломатичного корпусу різних країн, а також із потенційними інвесторами».


  Члени найбільшого в історії українського парламенту Міжфракційного депутатського об’єднання планують вже цього року провести інвестиційний форум. Також під час засідання вони вирішили створити власний інтернет-ресурс з онлайн-мапою, яка б відображала всі існуючі інвестиційні об'єкти України. Це дозволить майбутнім інвесторам оперативно робити вибір і приймати рішення, пояснюють в МФО.


«Упродовж багатьох років жоден склад парламенту чи уряду не приділяв такої уваги питанням залучення інвестицій, створенню сприятливих умов для розвитку бізнесу, комплексному реформуванню податкового законодавства. Хоча вирішення саме цих задач має бути в пріоритеті у держави. Певен, що наше об`єднання генеруватиме чимало корисних законодавчих ініціатив і, таким чином, допоможе Україні стати дійсно економічно успішною», - підсумовує Олександр Дануца.


Довідка:

Основні цілі Міжфракційного депутатського об’єднання «Invest in Ukraine»:

- формування сприятливого інвестиційного клімату на законодавчому рівні;

- генерування можливостей для збільшення інвестицій в Україну

- створення правового поля для інвестування та розвитку державно-приватного партнерства;

- визначення гарантій діяльності для інвесторів, економічні та організаційні засади реалізації державно-приватного партнерства в Україні;

- спрощення умов ведення бізнесу та створення інструментів стимулювання розвитку економіки.




3458Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: