Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Відділ інформаційної роботи Кіровоградського обласного центру зайнятості
Дата: 7 лютого 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2020/02/07/buhgalterija-na-pershii-linii-vognju-istorija-finansista-z-kropivnitskogo.htm
суспільство, 7 лютого 2020

Бухгалтерія на першій лінії вогню: історія фінансиста з Кропивницького

Відділ інформаційної роботи Кіровоградського обласного центру зайнятості


Олена Подойнікова – оптимістична, цілеспрямована та життєрадісна жінка. Проте, мало хто здогадується, що за її щирою та відкритою посмішкою прихована відповідальність за велику сім’ю та робота на першій лінії вогню.


За освітою Олена Олексіївна економіст, має 33 роки професійного досвіту на підприємствах різного профілю не лише на рідній Кіровоградщині, але й за її межами.


«Так склалася доля, що залишившись без роботи, я звернулась до Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості по допомогу у пошуку роботи. Фахівцями служби зайнятості було запропоновано багато варіантів, проте, деякі вакансії не підходили мені, а деяким роботодавцям, не зважаючи на досвід роботи, не підходила я. Та ось з’явилась вакансія фінансиста у нашому 42-му батальйоні і мій особистий консультант запропонувала мені укласти контракт на військову службу в Збройних Силах України. Я з радістю звернулась до військової частини і, швидко знайшовши спільну мову з майбутнім роботодавцем, погодилась на працевлаштування», – розповідає О. Подойнікова.


За словами Олени Олексіївни, вона вирішила змінити мирне середовище на службу у зоні проведення АТО/ООС, адже відчувала необхідність зробити свій внесок у добробут нашої держави:  «Я –  патріот своєї Батьківщини, саме тому мене найбільше мотивувало те, що я маю змогу своєю роботою, хоч і з «тилу», захищати наших воїнів, опікуючись їхнім стабільним грошовим забезпеченням».


Досить швидко (усього лише за два тижні) пройшовши усі перевірки, у жовтні 2017 року Олена Олексіївна була зарахована до 42-го окремого мотопіхотного батальйону 57-ї мотопіхотної бригади та підписала контракт. Не минуло й місяця, як у складі свого нового колективу жінка вирушила до однієї з найгарячіших точок: села Водяного Ясинуватського району Донецької області (поблизу селища Піски) для несення військової служби. Цілий рік пані Олена була відповідальною за грошове забезпечення наших бійців.


За словами ексвійськовослужбовиці, перебування на першій лінії вогню накладає величезний відбиток на усе подальше життя, та професійну діяльність зокрема: «Небезпека згуртовує. Мене оточували чудові люди, особистості та справжні герої, завдяки яким усі прикрощі військового життя долалися легше. Я дуже люблю свою роботу і готова виконувати її будь-де: і вдома, на мирній території, і у складних умовах, коли майже над головою лунали вибухи».


Проте, життя – непередбачуване, і внаслідок сімейних обставин пані Олені довелося залишити військову службу.


Повернувшись до рідного Кропивницького, військовий фінансист зрозуміла, що необхідно шукати роботу. Не пройшло багато часу – вона отримала пропозицію очолити новостворений сектор обліку матеріального забезпечення та соціальних послуг відділу бухгалтерського обліку Кіровоградського обласного центру зайнятості.


Уже більше року Олена Олексіївна є частиною злагодженого відділу бухгалтерського обліку обласного центру зайнятості, який працює на вирішення важливого завдання – соціального забезпечення безробітних громадян.


«Ми пишаємось тим, що разом з нами працює людина, яка зробила свій внесок у забезпечення миру в Україні. Висока порядність, професіоналізм та відданість своїй професії, щира готовність допомагати людям, які опинилися у важких життєвих умовах, щоб принести максимальну користь нашим громадянам та державі в цілому, свідчать про людяність та патріотизм Олени Олексіївни», – зазначає директор Кіровоградського обласного центру зайнятості Лілія Колесник.



1610Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: