Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Наталя Хандусенко, консультант з маркетингу
Дата: 30 січня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2020/01/30/sergii-dubrovskii-institut-eti-mae-buti-uspishnim-tsikavim-ta-populjarnim-.htm
суспільство, 30 січня 2020

Сергій Дубровський: «Інститут ЕТІ має бути успішним, цікавим та популярним»

Наталя Хандусенко, консультант з маркетингу


Які нові спеціальності планують запроваджувати в Економіко-технологічному інституті ім. Роберта Ельворті? Який розвиток закладу в довгостроковій перспективі? В чому перевага ЕТІ серед інших вишів Кропивницького? Відповіді на ці питання і навіть більше дізнаєтеся, прочитавши інтерв’ю з новим ректором інституту Сергієм Дубровським. Також поспілкувалися на такі відсторонені теми, як музика, книги, подорожі тощо.


Нагадуємо, 9  січня 2020 року Сергій Дубровський очолив Економіко-технологічний інститут ім. Роберта Ельворті.  Кандидат технічних наук, доцент, колишній декан механіко-машинобудівного факультету Криворізького національного університету. Докладніше про здобутки нового ректора читайте за посилання: «Економіко-технологічнийінститут ім. Роберта Ельворті очолив новий ректор».


-  Сергію Станіславовичу, які перед Вами стоять першочергові завдання?

-  Насамперед доукомплектувати штат інституту та вийти на нові спеціальності, які є в попиті на ринку праці: прикладна механіка, комп’ютерні науки, мехатроніка тощо. Інститут повинен задовольняти потребу роботодавців у кадрах.


По-друге, зробити ЕТІ своєрідним освітнім осередком, де будуть презентувати  технологічні новинки, вчитися впроваджувати їх у життя. Підприємства матимуть змогу  слідкувати за технологічними тенденціями та обирати для себе відповідний продукт. Наприклад, у лютому на базі інституту комерційні підприємства презентуватимуть своє обладнання для студентів, викладачів та підприємств-партнерів.


Крім того, плануємо розвивати партнерські відносини із європейськими закладами освіти та організаціями.


Щодо розвитку інституту в довгостроковій перспективі, Сергій Станіславович має на меті підвищити рівень впізнання бренду інституту як в Україні, так і за її межами. А також пройти міжнародну сертифікацію.  Диплом ЕТІ має асоціюватися з якістю освітніх послуг, з закладом, куди йдуть за знаннями, а не за «папірцем».


-  Які переваги ЕТІ серед інших закладів вищої освіти Кропивницького?

-  Головна перевага інституту – це педагогічний колектив, який готовий до змін, до розвитку та самовдосконалення. Також відсутність корупції серед викладачів, їх чесність та відкритість.


Друга – це дуальна форма навчання, тісна співпраця з підприємствами, впровадження виробничого досвіду. Ми один з небагатьох закладів вищої освіти, який запрошує фахівців до викладання. Одна справа, коли знання студентам надає практик, і зовсім інша, коли теоретик.


Дуальна форма освіти дає змогу студентам поєднувати навчання та роботу за фахом. За нею майбутнє нашої країни. Тому будемо продовжувати розвиватися в цьому напрямку.


Також ЕТІ – це єдиний заклад вищої освіти в місті Кропивницького, де діє грантова система навчання. Найкращі за рейтингом студенти отримують від Благодійного фонду «Ельворті» гранти: 100% та 50%.


-  А яка слабка сторона інституту?

-  Це застарілі погляди суспільства на комерційні заклади вищої освіти. Досі звертають увагу на вік закладу, на його регалії замість того, щоб оцінювати реальну якість освітніх послуг. Наприклад, за кордоном значна кількість вишів є приватними. 


Крім того, люди вірять, що освіта безкоштовна. Але це зовсім не так. Вартість навчання одного студента у державному закладі вищої освіти складає приблизно 40 000 грн – це бюджетні кошти, тобто податки громадян.


-  А давайте поговоримо про життя поза роботою. Яка музика Вам подобається?

-  Слухаю переважно рок. Полюбляю ходити на концерти, з останніх –  виступи гуртів «Машина часу» та «Без Обмежень». Подобається закордонна музика: «Scorpions», деякі твори «AC/DC».


-  Які книги читаєте?

-  Читаю більше професійної літератури. На жаль, на художню не вистачає часу. Віддаю перевагу електронним книгам, це для мене зручніше.


-  Займаєтеся спортом?

-  Спорт обожнюю. Граю у теніс. Полюбляю легку атлетику. Зараз в містах багато спортивних майданчиків, де можна безкоштовно тренуватися. Тобто, спорт доступний для всіх, не обов’язково витрачати великі кошти на спортзал.


-  А як щодо кіно?

-  У нас в сім’ї є традиція ходити до кінотеатру на прем’єри. Мої найулюбленіші фільми: «Зелена миля», «Втеча із Шоушенка», «Аутсайдери», та багато інших.  


Найбільше Сергій Станіславович полюбляє подорожувати з сином. Часто поєднує подорожі з професійним розвитком. Наприклад, минулого року під час поїздки до Туреччини, відвідав декілька навчальних закладів Стамбулу та виставку сучасних здобутків машинобудування Ankіras-2019. У США, крім відпочинку та зустрічі з друзями, теж відвідав виші, а також підприємства.


«Я за те, щоб наші діти їздили за кордон за досвідом і поверталися з новими знаннями додому, аби розвивати свою рідну країну. Ми маємо зробити все можливе, щоб було саме так!» - підсумував Сергій Станіславович.




2251Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: