Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 23 грудня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2019/12/23/raikovich-chomu-v-zorjanomu-ne-kinoteatr-pitannja-do-vlasnikiv.htm
суспільство, 23 грудня 2019

Райкович: Чому в «Зоряному» не кінотеатр – питання до власників


Найбільший в області кінотеатр у центрі Кропивницького був приватизований майже 15 років тому за «копійчаною ціною» під проєкт його розвитку, а не перепрофілювання на торговий центр.


Про це в ексклюзивному коментарі повідомив міський голова Андрій Райкович, коментуючи відмову міськради ТОВ «Кінотеатр Зоряний» у зміні цільового призначення земельної ділянки під ним. Таке рішення депкорпус більшістю голосів ухвалив минулого тижня під час сесійного засідання.


- Цільове призначення цього об’єкта і земельної ділянки – під об’єкт соціальної, культурної інфраструктури, кінотеатр, - зокрема сказав Райкович. - Власники хочуть переорієнтувати, зробити там супермаркет продовольчих товарів. Міська влада, депутатський корпус, комісія з питань торгівлі категорично проти. В нас немає необхідності в тому, щоб там був супермаркет. Навпаки, в центральній частині міста позакривалися гастрономи через те, що було замало покупців. У нас достатньо продовольчих магазинів, а кінотеатрів якраз недостатньо. Плюс – там немає вільної території, менше ста метрів – дитяча поліклініка, центр надання адміністративних та соціальних послуг, музейна площа… Центр, візитівка нашого міста.


У відповідь на коментар журналіста стосовно того, що кінотеатр вже певний час не працює за призначенням, а в приміщенні розташовані торгові площі, міський голова зазначив: це питання – до власника об’єкта.


- Коли брали це підприємство, міська рада приймала рішення дозволити його приватизувати, рішення було обґрунтовано соціальною доцільністю. В міста не було кошт щоби тримати це приміщення в ідеальному стані, щоб зробити там 3-Dформат, поміняти крісла, ресторан чи кафе всередині зробити… Під такий бізнес-проєкт віддано комерційній приватній структурі. Та й ціна копієчна була. Все є в міському архіві, такі документи зберігають протягом 70 років з моменту прийняття рішень, все це ще свіже в пам’яті людей, - наголосив Райкович.


Відомо, що земельна ділянка під об’єктом по Великій Перспективній, 27 в 2005 році передана в оренду комерційній структурі на 49 років.


Місцеві ЗМІ повідомляли також, що колишні кінотеатри «Зоряний» та «Мир», готель «Європа» та міський палац культури (імені Компанійця), які пов’язують з екс-нардепом Ігорем Шаровим, виставлені на продаж з 2013 року.


Читайте також:

Будівлі кінотеатрів у Кропивницькому скуповують під супермаркети


1283Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: