Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: НМЦ ЦЗ та БЖД Кіровоградської області
Дата: 16 грудня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2019/12/16/vimogi-bezpeki-pid-chas-provedennja-masovih-svjatkuvan.htm
суспільство, 16 грудня 2019

Вимоги безпеки під час проведення масових святкувань

НМЦ ЦЗ та БЖД Кіровоградської області


Якщо у святкуванні беруть участь понад пів сотні осіб, то потрібно використовувати приміщення, які: 

 

- забезпечені не менш як двома евакуаційними виходами;

- не мають на вікнах глухих грат;

- розташовані не вище другого поверху в будівлях з перекриттям із горючих матеріалів.


Не можна влаштовувати у приміщенні різноманітні світлові ефекти за допомогою хімічних та інших пожежонебезпечних речовин. Іскри від застосування даних засобів можуть запалити ялинку, а то й одяг присутніх.


Дітям категорично заборонено використовувати піротехнічні вироби, а дорослі повинні виконувати загальні правила безпеки при користуванні даними виробами. 


Не купуйте феєрверки в сумнівних продавців. Не носіть піротехнічні іграшки в кишенях, не розбирайте, не піддавайте їх механічним діям, не спалюйте у вогнищі.


Приступаючи до роботи з будь-якими піротехнічними виробами, уважно ознайомтеся з інструкціями до них та зверніть увагу на вказані зони безпеки, особливо на точний безпечний радіус, що зазначений на упаковці кожного піротехнічного виробу.


Запускайте піротехнічні вироби лише надворі, за відсутності сильного вітру. Виконуйте всі роботи на відстані витягнутих рук. Не нахиляйтесь над феєрверком. Одразу ж після запалювання гніту відійдіть на безпечну відстань. Не запускайте піротехніку з рук.


Відстань від піротехнічного виробу до найближчих будинків, дерев, інших предметів, які можуть загорітися, повинна бути не менше ніж 20 метрів. Також зверніть увагу на відстань від ліній електропередач. Не використовуйте піротехнічні іграшки для пустощів. Використовуйте їх тільки за призначенням. 



1402Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: