Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 2 грудня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2019/12/02/gidnosti-buti-.htm
суспільство, 2 грудня 2019

Гідності бути!


2 грудня у Кіровоградській обласній бібліотеці для юнацтва ім. Є.Маланюка студенти Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка долучилися до Всесвітнього Дня Гідності. Під час уроку гідності «Гідність – основна цінність сучасної людини»працівники книгозбірніознайомили учасників з історією Дня Гідності, прослухали відео звернення Хокона, кронпринца Норвегії; Грети Тунберг, 16-річної екоактивістки зі Швеції.


Обговорили такі питання: що таке людська гідність, в чому різниця між особистою і людською гідністю, коли найчастіше порушується гідність. 


Визначивши поняття «гідність», розмірковували як проявляється гідність в дії.Переглянули спеціальне відео, в якомуМіністерка освіти і науки України ГаннаНовосад,Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба,відомателеведуча «1+1» НаталіяМосейчукзакликають дітей, молодь і дорослих привернути увагу до теми гідності та розповідають свої історії про гідність.


Важливим для молоді було висловити свою думку про прояви гідності у нашому повсякденному житті, поділитися історією про гідність з власного життя.


Кожен із учасників по-різному відчував, уявляв події, про які їм розповіли. Студенти, працюючи в групах, своє бачення гідності виразили так: уявили, що має вийти нова книга про Гідність, і оформили її титульну сторінку; в кольорах змалювали почуття власної гідності; написали лист-звернення до людини, яка веде себе негідно; уявили, що з нашої зустрічі вони йдуть з портфелем, в якому несуть вагому інформацію. Висновки-листівки з почутого вони поклали до нього.


Та головне, що студенти зрозуміли під час заходу, що Гідність – високе почуття і глибоке усвідомлення людиною власної самоповаги. Лише повага до себе може стати рушійною силою великих змін. Посягання на гідність – ось що має турбувати нас по-справжньому.



2614Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: