Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Юридичний відділ Кіровоградського обласного центру зайнятості
Дата: 20 листопада 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2019/11/20/bezpeka-trudovih-vidnosin-koli-ukladaetsja-i-jak-oformljuetsja-strokovii-dogovir-.htm
суспільство, 20 листопада 2019

Безпека трудових відносин: коли укладається і як оформлюється строковий договір?

Юридичний відділ Кіровоградського обласного центру зайнятості


Відповідно до ст. 23 Кодексу законів про працю України Трудовий договір може бути:

1) безстроковим, що укладається на невизначений строк;

2) на визначений строк, встановлений за погодженням сторін;

3) таким, що укладається на час виконання певної роботи.


Строковий трудовий договір укладається у випадках, коли трудові відносини не можуть бути встановлені на невизначений строк з урахуванням характеру наступної роботи, або умов її виконання, або інтересів працівника та в інших випадках, передбачених законодавчими актами. Оформлюється строковий договір так само, як і безстроковий. Особа пише заяву, а адміністрація підприємства видає наказ про прийом на роботу. У наказі наголошується на строковому характері трудових відносин і на термін дії договору.


Після закінчення терміну дії договору працівник звільняється без заяви на звільнення. Роботодавець не зобов’язаний попереджати працівника про майбутнє звільнення у зв’язку із закінченням строку договору.


Датою припинення трудових відносин буде останній день роботи за строковим договором. Звільнення проводиться згідно з п.2 ст.36 Кодексу законів про працю України у зв’язку із закінченням строку дії трудового договору.


У разі коли трудові відносини фактично тривають і жодна з сторін не поставила вимогу про їх припинення, договір вважається укладеним на невизначений термін.



1380Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: