Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Марина Гавеля, провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Петрівської районної філії Кіровоградського обласного центру з
Дата: 30 жовтня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2019/10/30/20-richnii-meshkanets-petrivschini-znaishov-omrijanu-robotu.htm
суспільство, 30 жовтня 2019

20-річний мешканець Петрівщини знайшов омріяну роботу

Марина Гавеля, провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Петрівської районної філії Кіровоградського обласного центру з


 

Пошук роботи завжди був непростою справою для молодих фахівців, підкованих лише теорією. За плечима роки навчання в учбовому закладі та виробнича практика. Проте, внаслідок відсутності досвіду роботи, все ж таки виникають труднощі, пов’язані з пошуком роботи. Так сталося і з двадцятирічним мешканцем селища Петрове – Сергієм Федченком.


Після закінчення школи він пройшов курси на базі Державного закладу «Дніпропетровський інститут професійного розвитку і освіти» за професію «машиніст бурової установки» та «слюсар з ремонту колісних транспортних засобів».


Молодий хлопець вирішив не гаяти часу і розпочати пошуки роботи. Неодноразово зробивши невдалу спробу знайти роботу самостійно, Сергій звернувся по допомогу у пошуку роботи до Петрівської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості.


Безробітний спільно з кар’єрним радником склали індивідуальний план працевлаштування, врахувавши у ньому можливості та індивідуальні потреби шукача роботи. Сергій відвідував семінари з техніки пошуку роботи, самостійно звертався до роботодавців, за допомогою фахівця районної філії записав власне відеорезюме, яке було розміщено на каналі Кіровоградського обласного центру зайнятості у відеохостингу Youtube.


Як правильно підмічено у відомій приказці – робота існує для тих, хто її шукає. Внаслідок аналізу попиту підприємств на робочу силу, хлопцеві було запропоновано вакансію слюсаря з ремонту колісних транспортних засобів, яка була відкрита на підприємстві ПРАТ «Центральний гірничо-збагачувальний комбінат».


Сергія запросили на співбесіду до роботодавця. «Заходи, які я відвідував у службі зайнятості, допомогли мені більш впевнено триматися на співбесіді з роботодавцем та повірити у власні сили. Проте, не маючи за плечима досвіду роботи, дуже переживав чи підійду я роботодавцю. Але хвилювання виявилися марними», – згадує молодий хлопець.


На співбесіді керівник підприємства побачив у хлопцеві відповідальну та надійну людину і тому без вагань запропонував Сергію постійне робоче місце.


Сьогодні, у відповідального працівника вистачає клопотів: він готує до роботи транспортні засоби, здійснює дрібний ремонт, адже розуміє, що якість і результат роботи усього комбінату багато в чому залежить від справності транспортних засобів.



1766Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: