Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Дмитро Шульга, "Кіровоград24"
Дата: 15 жовтня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2019/10/15/seniori-do-doshki.htm
суспільство, 15 жовтня 2019

Сеньйори, до дошки

Дмитро Шульга, "Кіровоград24"


На жаль, за оприлюдненими нещодавно Федерацією шахів України рейтингами, Кіровоградщина посідає останні місця по країні за всіма показниками. Тому всі небайдужі до цієї гри докладають зусиль, аби покращити таку невтішну статистику хоча б за кількістю турнірів – наприклад, у жовтні їх планується два.


Так, 12 жовтня за шахові дошки запросили найстарших шанувальників шахів – у Кропивницькому, в клубі «Гамбіт» пройшов Чемпіонат області серед сеньйорів (рапід). Голова ГО «Федерація шахів і шашок Долинського району, майстер ФІДЕ Олег Чижиков з радістю констатував, що турнір зібрав представників 7 районів області (Долинщина, Знам’янщина, Новоукраїнщина, Олександрівщина, Олександрійщина, Світловодщина і, ясна річ, Кропивницький).


Змагання об’єднали 30 гросмейстрів, котрі грали 7 турів за швейцарською системою, а переможці визначалися у двох вікових категоріях: 50+ і 65+. Варто зауважити, що в першій віковій групі боротьба точилася доволі напружена й перед останнім етапом одразу п’ятеро гравців претендували на перше місце. Один із лідерів протягом усього чемпіонату – Геннадій Ходотов з Олександрії – у 7 турі виграв і з 6 очками став недосяжним для суперників. Кропивничани Станіслав Грищенко та Микола Ребека перед завершальним етапом відставали від трійки лідерів на пів очка, але вигравши свої партії у безпосередніх конкурентів, у підсумку посіли друге й третє місця відповідно.


У віковій категорії 65+ місця на п’єдесталі пошани так само розподілилися між кропивничанами та олександрійцями. Причому розподілилися за додатковими показниками, адже троє гравців набрали по 4 бали. Найкращими вони виявилися в Аркадія Аскері з обласного центру, «срібло» в Геннадія Долинського, «бронза» дісталася Миколі Олефірову.


Отже, сеньйори визначили переможців у рапіді, а от решті шанувальників шахів особливо розслаблятися немає часу, адже вже 26 жовтня місто Долинська прийматиме чемпіонат області зі швидких шахів.


4488Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: