Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: bn24.biz.ua
Дата: 1 жовтня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2019/10/01/u-sanatorii-na-vinnuchchuni-pozpochalu-bezoperatsiino-likyvatu-rruzhi-hpebta.htm
суспільство, 1 жовтня 2019

У сaнaтoрiї нa Вiннuччuнi poзпoчaлu безопераційно лiкyвaтu rрuжi хpeбтa

bn24.biz.ua


Будь-який біль вuбиває людину зі звичної колії життя. Особливо, коли мова йде про опорно-руховий апарат. Ми не усвідомлюємо, наскільки важливо дбати про здоров’я хребта та м’язів спини, поки не відчуємо перші больові симптоми. Остеохондроз, міжхребцеві грижі, сколіоз, артроз…


Від захворювань хребта та суглобів страждають сьогодні навіть школярі. Чи не кожен другий з нас має такі проблеми, та не всі ми поспішаємо їх лікувати. Звикли, що можна випити знеболююче, використати мазь, зробити кілька масажів чи просто полежати, але, на жаль, допомагають такі методи не завжди і не всім. Тоді питаємо порад в друзів або знайомих, які мали такі ж проблеми, і лише в останню чергу згадуємо про лікарів. Часто стається це, коли болить настільки, що й з ліжка не встати. Більшість з нас відкладають похід до фахівців, тому що бояться можливих операцій.


Заступник директора з медичної частини санаторію «Поділля» Леонід Марчук запевняє: можна обійтися і без скальпелю, якщо не відтягувати лікування на потім. Та й їхати далеко не потрібно. У Хмільнику працює однин з найкращих в країні санаторіїв, що спеціалізується саме на захворюваннях опорно-рухового апарату. Як бонус – цілюще повітря хвойного лісу і неймовірні краєвиди.


Спеціалісти закладу лікують грижі за 12 сеансів – без оперативного втручання. Для цього використовують спеціальний метод витягування хребта – у радоновій воді. Однак є свої нюанси: застосовувати його можна, коли грижі мають розміри до 10 міліметрів ( у шийному відділі – до 4 міліметрів).


Тут варто задуматися – звернутися до фахівців вчасно і вилікувати недуг, або надіятися, що «само пройде» і потім користуватися послугами хірурга. До оздоровлення у санаторії «Поділля» підходять комплексно. Спершу – обстеження. Заклад має свій томограф, який дозволяє визначити місце розташування грижі (шийний, грудний чи поперековий відділ хребта), її розміри.


Перед процедурою пацієнту проводять підводний масаж, щоб тіло розслабилося. Потім хворого кріплять до спеціальної платформи, яка опускається у радонову воду. Під впливом ваги власного тіла або за допомогою додаткового навантаження відбувається витягування хребта. По завершенні – дві години відпочинку. Лікарі кажуть: краще не поспішати активно рухатися, аби все «стало на місце». Потім – деякий час потрібно ходити у спеціальному поясі.


Сама терапія безболісна, а головне – ефективна. Леонід Марчук розповідає, що лікарі також застосовують метод комп’ютерної тракції – вона більш м’яка і дозволяє змінювати навантаження залежно від напруження хребта. Проводять процедуру на апараті американського виробництва «Тритон». «Комп’ютерна тракція дає можливість успішно збільшити висоту міжхребцевих дисків, знизити внутрішній тиск. Сприяє втягування, вправленню структур диску на своє місце, покращує мікроциркуляцію і живлення хребців», — говорить фахівець санаторію «Поділля». Краще попередити, ніж лікувати Аби не мати проблем із спиною, займайтеся фізкультурою. Спорт дозволяє поліпшити живлення міжхребцевих дисків, а також зміцнити м’язи, які тримають хребет. Підтримуйте поставу. Правильна постава знімає навантаження з хребта і дисків.


Спину необхідно тримати прямо, особливо коли має бути тривала робота в сидячому положенні. Слідкуйте за масою свого тіла. Зайва вага дає навантаження на спину, що нерідко стає причиною утворення гриж. Відмовтеся від шкідливих звичок.


Куріння і алкоголь збільшує ризик появи проблем з хребтом. Це пов’язано з порушенням обміну речовин в тканинах організму, тому краще дотримуватися правильного способу життя, щоб уникнути неприємних наслідків.


Адреса санаторію «Поділля»: вул. Курортна, 10, м. Хмільник, Вінницької області, інд. 22000


bn24.biz.ua

1593Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: