Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: akulamedia.com
Дата: 11 вересня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2019/09/11/na-kirovogradschini-kerivnitstvo-naftopererobnoi-kompanii-zajavljae-pro-reiderstvo-v-pogonah-video-.htm
суспільство, 11 вересня 2019

На Кіровоградщині керівництво нафтопереробної компанії заявляє про «рейдерство в погонах» (ВІДЕО)

akulamedia.com



На минулому тижні під стінами Кропивницької райдержадміністрації мітингували працівники ТОВ «Кіровоградська нафтова компанія». Люди просять захисту від свавілля правоохоронних органів, які вже близько року кошмарять підприємство.


«На власних автомобілях оперативні співробітники, які проводять обшук, чіпляють ці бочки і волоком тягнуть їх по землі. Там хімічна речовина, в разі проливу на землю може становити екологічну небезпеку, я повідомив ДСНС, вони приїхали і поїхали. Забрали 18 бочок. Однак вранці коли працівники заводу, коли побачили це беззаконня, почали мітингувати, і таким чином змусили повернути присадки».6 березня 2019 року слідчий Національної поліції, який проводив обшук по 19-20 вересня 2018 року приїздить на територію виробничої бази в селище Шостаківка з новою ухвалою про обшук по новому кримінальному провадженню. Підприємство звинувачується в видобутку нафти на родовищах без ліцензії. Підприємство ніколи не видобувало нафти, не мало ліцензії та жодного відношення до видобутку нафти не має. Знову вибиваються всі двері, знову спецпідрозділ «Альфа» та знову працівники підприємства зібрані в круг під дулами автоматів, ніхто не бажає чекати адвоката.


Про роботу підприємства, свавілля правоохоронних органів та ситуацію, яка склалася навколо компанії «Акулі» розповів заступник директора ТОВ «КНК» Олександр Дьоміч.


Під час  обшуку, 12 грудня 2018 року, який проводився слідчими Чернігівського ДФС, правоохоронці отримали вказівку вилучити на підприємстві технологічні присадки, які використовуються для нафти в зимовий період. За словами Олександра, слідчий по телефону отримав вказівку забрати обладнання, що коштує найдорожче.




Дії з боку керівників підприємства

«Всі ці незаконні дії ми намагаємося оскаржити в судах, справи переходять до Печерського районного суду. Прокурор Генеральної прокуратури Жупіна О.С. після проведеного обшуку подає не одне клопотання про накладення арешту на тимчасове вилучене майно, а 3 клопотання.  Рішенням слідчого судді Печерського районного суду від 14 березня 2019 року відмовлено в задоволенні клопотання про накладення арешту та зобов’язано слідчого Левкова В.А. повернути майно підприємству. І вже однією з ухвал 14 березня цього року, яка залишена в силі ухвалою Київського апеляційного суду від 29 серпня 2019 року, відмовлено в накладенні арешту на майно підприємства,  зобов'язують представників ГПУ, СБУ і Лєвкова В.А. і Жупину О.С. повернути майно власнику. Але ці посадові особи не збираються нічого повертати. Вони повторно звертаються до Печерського суду про накладення арешту на це саме майно. Суд приймає до уваги це їх клопотання та 5 серпня 2019 року накладає арешт на тимчасово вилучене майно під час обшуку 06 березня 2019 року. Апеляційна скарга підприємства розглядається 12 вересня 2019 року. Третє клопотання з березня 2019 року ще не розглянуто.


Варто також зазначити, що нас не повідомляють про розгляд справ. Наші адвокати постійно намагаються відслідковувати внесення клопотань, закон говорить, що ми маємо право на захист і маємо право бути присутніми при розгляді цих клопотань, але ні суд, ні прокуратура не повідомляють нас як учасників кримінального процесу про розгляд. Ми два-три рази на день звертаємось до них з питанням, коли буде здійснюватись розгляд, і не отримуємо відповіді, всі ухвали приймаються без нас, відповідно, ми не можемо належним чином захищатися в судах.


5 серпня 2019 року Печерський суд накладає  новий арешт на майно підприємства, не викликаючи в судове засідання власника майна підприємства, тому що слідчий просить розглядати клопотання без власника майна.  Підприємство оскаржує і цей арешт.  9 серпня той же слідчий Лєвков В.А  вносить клопотання про передачу арештованого майна Національному агентству розшуку майна, здобутого злочинним шляхом - АРМА. Це злочинна схема працівників правоохоронних органів підтверджує, що вони накладають арешт і передають в АРМУ, яке створювалось з іншою метою. За схемою це майно потім продається за ціною 10% від його балансової вартості, викупає підконтрольна фірма. Викупають навіть не чекаючи рішення по кримінальному провадження», - підсумовує Олександр.


Коментар адвоката

«Дії прокуратури, слідчих поліції та оперативників СБУ свідчать виключно про намагання припинити роботу підприємства, а зовсім не намагання об’єктивно розслідувати кримінальне провадження. Після обшуку 6 березня 2019 року на декілька днів за незаконною вказівкою слідчого місцева поліція просто заблокувала роботу виробництва. Прокурор, що здійснює процесуальне керівництво в кримінальному провадженні, влаштував «конвеєр» з подачі до слідчого судді клопотань про арешт майна. І такі його дії дуже далекі від закону. При цьому силовики опікуються виключно арештом майна та забороною його використання, вилученням готової продукції, але аж ніяк не поспішають з вчиненням інших процесуальних дій. Якщо хтось з службових осіб товариства вчиняє злочин, то за цей вже досить тривалий час мали б бути хоча б повідомлення про підозру. Але їх немає.», - прокоментував ситуацію адвокат Геннадій Нікішов.


2468Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: