Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Інформує прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області
Дата: 31 липня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2019/07/31/efektivne-zdiisnennja-zahodiv-derzhavnogo-nagljadu-e-peredumovoju-sanitarno-epidemichnogo-blagopoluchchja-zhiteliv-oblasti.htm
суспільство, 31 липня 2019

Ефективне здійснення заходів державного нагляду є передумовою санітарно-епідемічного благополуччя жителів області

Інформує прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області


Про це на засіданні колегії Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області за підсумками діяльності в першому півріччі 2019 року повідомила заступник начальника управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Галина Сабадаш.


У звітному періоді було зареєстровано 3 спалахи гострої кишкової інфекції (ротавірусної етіології – 2, викликаний збудником стафілококу - 1) в дошкільних навчальних закладах (2 спалахи у м. Кропивницький та 1 у Знам’янському районі). Постраждало 24 особи, з них 23 дитини, у той час як в 2018 році зафіксували 3 спалахи, в яких постраждало 18 дітей.


З метою недопущення погіршення санітарно-епідемічної ситуації в області протягом першого півріччя 2019 року фахівці управлінь/відділів з питань санітарного нагляду брали участь у комісійних обстеженнях об’єктів водопостачання, дошкільних, загальноосвітніх навчальних закладів, закладів оздоровлення та відпочинку, лікувально-профілактичних закладів та об’єктів поводження з твердими побутовими відходами. Всього комісійно обстежено 1392 об’єкта, на 566 об’єктах (41%) виявлено порушення вимог санітарного законодавства.


Протягом звітного періоду проведено 137 планових перевірок (винесено 129 приписів про усунення порушень) та 228 позапланових (на 71 об’єкті надано пропозиції в актах санітарно-епідеміологічного обстеження), 13 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності. Також надано 271 адміністративну послугу, видано 220 дозвільних документів та 3 відмови у видачі дозволу на викиди; проведено 2271 погоджувальну процедуру (меню, розклади уроків, санітарні паспорти на свердловини, колодязі, транспортні засоби для перевезення пестицидів, склади пестицидів, паспорти місць видалення відходів, схеми санітарної очистки території, акти прийому таборів, реєстрові карти утворення відходів, акти санепідобстежень для видачі ліцензій тощо). У наданні 311 погоджувальних процедур було відмовлено.


За перше півріччя розглянуто 96 звернень у сфері санітарно-епідеміологічного благополуччя. З них 83 звернення (86%) вирішено позитивно.


Галина Сабадаш звернула увагу присутніх на продовження роботи спеціалістів Держпродспоживслужби області у сфері заходів державного нагляду (контролю), проведення санітарно-епідеміологічних обстежень об’єктів нагляду (контролю), розгляду звернень та запитів до Головного управління з метою попередження спалахів серед населення.



1566Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: