Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: за матеріалами прес- служби АМУ
Дата: 31 липня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2019/07/31/amu-pidtrimue-pozitsiju-schodo-provedennja-mistsevih-viboriv-lishe-pislja-zavershennja-reformi-mistsevogo-samovrjaduvannja.htm
суспільство, 31 липня 2019

АМУ вітає позицію Офісу Президента України щодо проведення місцевих виборів лише після завершення реформи місцевого самоврядування

за матеріалами прес- служби АМУ


Під час брифінгу керівник Офісу Президента України Андрій Богдан сказав, що необхідно закінчити реформу місцевого самоврядування – формування ОТГ, а вже після цього проводити вибори на місцевому рівні. «Частина виборів у ОТГ відбулася, частина не відбулася. Було б абсолютно логічно закінчити формування ОТГ», - наголосив Андрій Богдан.


Також Андрій Богдан на брифінгу зазначив, що реформа з децентралізації має бути завершена в тому вигляді, у якому вона була запланована, – з посиленням ролі громад у вирішенні питань їхньої життєдіяльності.


У коментарі для прес-служби АМУ Виконавчий директор Асоціації Олександр Слобожан акцентував:» Асоціація міст України вітає таку позицію, оскільки на даному етапі дуже важливим є завдання розбудувати в Україні місцеве самоврядування європейського зразка, що має достатньо повноважень та ресурсів для забезпечення комфортного і благополучного життя людей. Важливим інструментом досягнення цього є реформа з децентралізації – передача на рівень громад фінансів та адміністративних функцій для надання якісних сучасних послуг жителям. У центрі цієї реформи – люди, їх інтереси та потреби! Цей шлях вже розпочато і АМУ переконана, що Україна має його пройти. Адже спроможні громади є запорукою сильної держави»



1498Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: