Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Відділ інформаційної роботи Кіровоградського обласного центру зайнятості
Дата: 18 червня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2019/06/18/u-kropivnitskomu-direktor-miskraionnogo-tsentru-zainjatosti-viprobovuvala-novatsii-sluzhbi-zainjatosti.htm
суспільство, 18 червня 2019

У Кропивницькому директор міськрайонного центру зайнятості випробовувала новації служби зайнятості

Відділ інформаційної роботи Кіровоградського обласного центру зайнятості


Із січня 2019 року кар’єрні радники почали роботу в усіх міськрайонних центрах зайнятості та філіях Кіровоградського обласного центру зайнятості.


Важливим елементом впровадження в Україні проекту Міжнародної організації праці (МОП) «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні» є пілотування та впровадження в роботу служби зайнятості інституту кар’єрних радників. Адже в сучасних умовах виникає потреба розширення спектру послуг для клієнтів служби з урахуванням індивідуальних потреб, їх рівня професіоналізму, ступеня трудової мотивації та мобільності.


Випробувати модернізацію послуг державної служби зайнятості на собі, стали безпосередньо й директори базових центрів зайнятості та філій. Протягом місяця директор Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості Тетяна Білоусова виконувала функції реєстратора (вела прийом громадян).


- Тетяно Віталіївно, які основні задання реєстратора? Які Ваші враження після ведення прийому громадян?

 - Основними завданнями реєстратора є з’ясування потреб клієнта, інформування про послуги, які надає служба зайнятості, допомога з пошуку роботи, професійного навчання, можливості участі у громадських та тимчасових роботах.


Реєстратор пропонує розмістити за наявності на Інтернет ресурсах або скласти резюме, відвідати заходи служби зайнятості та проводить первинне профілювання – оцінку можливостей працевлаштування людини, з’ясовує особисті дані клієнта, інформацію про його професійну кваліфікацію, освіту та професійний рівень.

 

Що ж до моїх власних вражень, то можу сказати, що кожен клієнт, який звертається до державної служби зайнятості потребує індивідуального підходу, допомоги та розуміння того, що він опинився у складній життєвій ситуації. У разі відсутності роботи, яка відповідає професійному досвіду клієнта, реєстратор призначає  зустріч з кар’єрним радником, який надалі буде опікуватись його працевлаштуванням.


- Чим реєстратор відрізняється від кар’єрного радника?

- Ключовим є те, що особа, яка шукає роботу та кар’єрний радник співпрацюють відкрито та свої очікування і наміри узгоджують на початку співпраці.


На кар’єрного радника покладається завершення процесу реєстрації клієнта,  складання разом з клієнтом індивідуального плану працевлаштування, що містить комплекс заходів, які мають вживатись як кар’єрним радником так й особою, яка шукає роботу.


Кар’єрний радник здійснює супровід безробітного, може побачити та допомогти подолати перешкоди, які стоять перед клієнтом у момент його працевлаштування.


- Розкажіть про те, як проходило Ваше навчання задля виконання функцій реєстратора?

- Навчання проходило у форматі тренінгу, спрямованого на оволодіння навичками, які потрібні для виконання функцій реєстратора та підвищення власної компетенції. Тренінг включав в себе міні лекції, тематичні дискусії, демонстраційні вправи та рольові ігри, завдяки яким учасники аналізували конкретні робочі ситуації процесу реєстрації, відпрацьовували навички встановлення контакту з клієнтом.


- Які Ви можете виділити переваги співпраці з реєстратором для осіб, які шукають роботу?

- Позитивними ознаками у роботі з обслуговування клієнтів за новим підходом є удосконалення та покращення сервісного обслуговування клієнтів, що забезпечує їх активну участь у пошуку роботи та прискорює процес працевлаштування та підвищує ефективності співпраці центру зайнятості з роботодавцями.


- Які позитивні ознаки ефективності роботи державної служби зайнятості за новим підходом до обслуговування клієнтів Ви можете виділити?

- Впровадження нового порядку обслуговування шукачів роботи дає змогу наблизити послуги служби зайнятості до людей. Кожен наш клієнт отримує персональну консультацію та набір послуг, який, згідно до його потреб та можливостей, максимально спрямований на пришвидшення працевлаштування та побудову успішної кар’єри.


Нагадаємо, що наразі у міськрайонних центрах зайнятості та філіях Кіровоградського обласного центру зайнятості нині працює більше 70 кар’єрних радника.




2128Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: