Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Валентина Слободнюк, провідний фахівецьвідділу наданнясоціальних послуг Маловисківської районної філіїКіровоградського обласного центру зайнятості
Дата: 31 травня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2019/05/31/na-shljahu-do-zainjatosti-jak-u-malii-vistsi-pratsevlashtovujut-osib-z-invalidnistju-.htm
суспільство, 31 травня 2019

На шляху до зайнятості:як у Малій Висці працевлаштовують осіб з інвалідністю?

Валентина Слободнюк, провідний фахівецьвідділу наданнясоціальних послуг Маловисківської районної філіїКіровоградського обласного центру зайнятості


Державна політика України спрямована на соціальний захист її громадян, у тому числі й у сфері зайнятості. Особлива увага при цьому приділяється людям, які належать до соціально незахищених верств населення, зокрема особам з інвалідністю. Завдання служби зайнятості полягає у якнайшвидшому поверненні їх до праці.


Це, передусім, забезпечується шляхом надання їм комплексу соціальних послуг, зокрема:підбору підходящої роботи з урахуванням вимог індивідуальної програми реабілітації; організації професійного навчання з метою підвищення їхньої конкурентоспроможності на ринку праці; залучення громадян зазначеної категорії до участі в громадських та інших роботах тимчасового характеру; надання інформаційних та консультаційних послуг .


Показовим є приклад СтаніславаКондєєва, водія за професією. Станіслав Миколайовичнамагався самостійнознайти роботу, але всі його старання не увінчалися успіхом. Єдиним порятунком для розчарованого безробітного чоловіка з обмеженими фізичними можливостямистало звернення до служби зайнятості.


Особистий підхід спеціалістів Маловисківської районної філії Кіровоградського обласногоцентру зайнятості дав чоловікові надію про майбутнє працевлаштування. Виявилося, що у Станіслава є здібності до ремонту техніки та досвід роботи за професією слюсар-ремонтник. Звернувшись до керівника СТОВ Агрофірма «Вікторія» з проханнямпрацевлаштуватиособу з обмеженими фізичними можливостями за професією слюсаря з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування, працівники служби зайнятості отримали позитивну відповідь.


Після співбесіди, яку центр зайнятості організував для С. Кондєєвав СТОВ Агрофірмі «Вікторія», і роботодавець, і кандидат на працевлаштування висловили намір співпрацювати. Тож невдовзіСтаніслав Миколайович приступив спочатку до стажування, а потім і до виконання своїх обов’язків на постійній основі, де трудиться і сьогодні, та має можливість забезпечити свою сім’ю.


1363Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: