Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 27 травня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2019/05/27/rezultati-anketuvannja-robotodavtsiv-schodo-potrebi-u-pratsivnikah-u-2019-rotsi.htm
суспільство, 27 травня 2019

Результати анкетування роботодавців щодо потреби у працівниках у 2019 році


Злипня 2018 рокуна сайті державної служби зайнятості (www.dcz.gov.ua) запроваджено опитування роботодавців щодо потреби в працівниках у розрізі професій шляхом анкетуванняв «персональних кабінетах роботодавців».


В опитуванні щодо потреби в кадрах на 2019 ріквзяли участь 13 тис. роботодавців (серед них і роботодавці Кіровоградщини), які повідомили про потребу у працівниках –46 тис. осіб.


За видами економічної діяльності, найбільшою потреба у працівниках є на підприємствах промисловості (32%), сільського господарства (30%), у сфері торгівлі (9%).


Найбільший попит роботодавців спостерігається на кваліфікованих робітників:водіїв, трактористів, слюсарів, операторів котельні, швачок, електрогазозварників, токарів, електромонтерів, дорожніх робітників, малярів,робітників з догляду за тваринами, машиністів конвеєра,машиністів екскаватора, машиністів крана.


Також затребувані працівники сфери торгівлі, послуг та соціальної роботи:продавці, кухарі, охоронники, молодші медичні сестри, офіціанти,покоївки, соціальні робітники.


Середфахівців існує потреба у вчителях, фармацевтах, провізорах, бухгалтерах, менеджерах зі збуту, спеціалістах державної служби.


Серед найпростіших професій найбільш затребувані підсобні робітники, вантажники, укладальники-пакувальники, прибиральники.


   


2539Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: