Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Ольга Майборода, заступник директора-начальник відділу надання соціальних послуг Онуфріївської районної філії обласного центру зайнятості
Дата: 17 травня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2019/05/17/na-kirovogradschini-atovets-zavdjaki-sluzhbi-zainjatosti-zdobuv-omrijanu-profesiju.htm
суспільство, 17 травня 2019

На Кіровоградщині атовець завдяки службі зайнятості здобув омріяну професію

Ольга Майборода, заступник директора-начальник відділу надання соціальних послуг Онуфріївської районної філії обласного центру зайнятості


«Зміна роботи або виду діяльності є стресом для кожної людини. Але такий виклик перед самим собою можна трансформувати у власні нові можливості», – так вважає демобілізований військовослужбовець Денис Бурлака з Онуфріївського району. 


Після повернення із зони АТО/ООС, шукаючи вихід із безробіття, чоловікові важко було зорієнтуватися та визначитися, куди крокувати далі, де знайти роботу і якою вона повинна бути.


Після кількох невдалих спроб самостійного пошуку роботи, Денис звернувся по допомогу у працевлаштуванні до Онуфріївської районної філії обласного центру зайнятості. 


Разом з фахівцями районної філії безробітному були підібрані вакансії, серед яких Дениса зацікавилапропозиціяпрацевлаштуванняелектрогазозварником на ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод», що спеціалізується на виробництві рухомого залізничного складу.


Серед вимог до кандидата – відповідна освіта. Денис розумів, що для того аби здійснити свою мрію йому вкрай необхідні відповідні професійні знання та навички. Тому, фахівці обговорювали з чоловікомусіможливіваріантипроходженняпрофесійногонавчання: як в навчальних закладах регіону, так і за межами області. 

 

Велике прагнення чоловіка працювати, а також пропозиція фахівців районної філії пройти на базі Одеського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості професійне навчання за професією «Електрогазозварник», стала своєчасною. Тож Денис ні хвилини не вагався.


Пройшло не так багато часу (курс навчання триває 5,5 місяців), як чоловік закінчив зазначений навчальний заклад. Під час навчання Денисздобув знання по виконанню робіт з ручного та автоматизованого дугового, газоелектричного і газового зварювання деталей, навчився читати креслення, визначати основні причини браку і усувати їх, застосовувати раціональні прийоми роботи.Цікавими для чоловіка стали й правила обслуговування електрозварювальної апаратури, механічні та технологічні властивості металів, марки і типи електродів, види зварних з’єднань, типи швів, режими зварювання, способи їх попередження та усунення, правила техніки безпеки.


За словами демобілізованого військовослужбовця програмою навчання та практичними завданнями він задоволений, рівнем та якістю отриманих знань також.


Навчання закінчилося– і до роботи. Мрія Дениса здійснилася – він отримав роботу! Чоловік з впевненістю зазначає: «Знайти своє місце в житті – складна робота, та якщо докласти зусиль – успіх гарантовано».


«Повернення громадян до продуктивної праці, скорочення  терміну їх перебування на обліку в службі зайнятості, прискорення їхнього працевлаштування – для нас одне із головних завдань. З цією метою, організовується професійне навчання безробітних на базі центрів професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Ці центри мають великий спектр ліцензованих професій та напрямів підготовки робітників для таких галузей економіки як: промисловість, будівництво, агропромисловий комплекс, транспорт і зв’язок, сфера послуг», – зазначає директор Онуфріївської районної філії обласного центру зайнятості Наталія Супрун.


1685Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: