Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Інформує прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області
Дата: 14 травня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2019/05/14/porushennja-vimog-zakonu-ukraini-pro-veterinarnu-meditsinu-peredbachae-administrativnu-vidpovidalnist-ta-shtrafni-sanktsii.htm
суспільство, 14 травня 2019

Порушення вимог Закону України «Про ветеринарну медицину» передбачає адміністративну відповідальність та штрафні санкції

Інформує прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області


Спеціалісти районних і міських управлінь та відділів Держпродспоживслужби області протягом І кварталу поточного року здійснили 58 заходів державного нагляду (контролю) в сфері ветеринарної медицини, 38 з яких планові та 20 - позапланові. 


Відповідно до результатів перевірок 82 особи притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення вимог Закону України «Про ветеринарну медицину», а саме: ст.107 КупАП щодо порушення правил карантину тварин та ненадання тварини для проведення щеплення антирабічною вакциною, ст.107-2 КупАП щодо порушення вимог ідентифікації та реєстрації тварин. Фахівці Держпродспоживслужби області також надали суб’єктам господарювання 31 припис про усунення виявлених порушень у сфері ветеринарної медицини.


З метою забезпечення контролю за переміщенням тварин за вказаний період в області проведено ідентифікацію тварин у приватному секторі в кількості 2012 голів великої рогатої худоби (ВРХ), 6699 голів свиней, 131 голова дрібної рогатої худоби (ДРХ). В господарствах різних форм власності проведено ідентифікацію 2793 голів ВРХ.


Завдяки проведенню кампанії з пероральної імунізації спостерігається позитивна динаміка зменшення кількості випадків сказу серед тварин. Протягом І кварталу 2019 року в області зареєстровано 21 випадок захворювання тварин на сказ, що на 27 випадків менше, ніж за аналогічний період 2018 року. Антирабічною вакциною проти сказу щеплено 22 143 собак та 20 881 котів.


Наголошуємо, що єдиний спосіб боротьби зі смертельним захворюванням – це вакцинація. Власники зобов’язані щорічно надавати тварин для проведення щеплення проти сказу. Вакцина є безкоштовною в державних лікарнях ветеринарної медицини Держпродспоживслужби області.



1595Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: