Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області
Дата: 8 травня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2019/05/08/dlja-litnogo-vidpochinku-ditei-u-prishkilnih-taborah-neobhidno-stvoriti-nalezhni-umovi.htm
суспільство, 8 травня 2019

Для літнього відпочинку дітей у пришкільних таборах необхідно створити належні умови

Прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області


Закінчується навчальний рік у школах і перед батьками постає питання -як оздоровити своїх дітей. На жаль, не всі мають можливість відправити дітей на відпочинок до моря, але щорічно на базах загальноосвітніх навчальних закладів функціонують пришкільні табори.


Цього літа в Кропивницькому працюватимуть 36 закладів відпочинку при загальноосвітніх навчальних закладах. Минулого року в таких закладах відпочили майже 6000 дітей. Всього в області функціонуватиме більше 400 пришкільних таборів.


Спеціалісти районних і міських управлінь та відділів Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області розпочали підготовчу роботу з забезпечення належного рівня умов для організації відпочинку та оздоровлення дітей та взяли участь у нарадах з керівниками, медичними працівниками та працівниками харчоблоків загальноосвітніх навчальних закладів. Такі заходи вже відбулися в місті Кропивницькому, а також у Голованівському, Олександрівському, Онуфріївському, Знам’янському та інших районах.


На необхідності проходження медичних оглядів працівниками дитячих закладів відпочинку та забезпечення сучасними дезінфікуючими і миючими засобами наголосила начальник відділу санітарно-епідеміологічного нагляду та організації розслідування спалахів управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Держпродспоживслужби області Галина Сабадаш під час наради в місті Кропивницькому та Олександрівському районі. Вона зазначила, що необхідною умовою функціонування пришкільних таборів є узгодження перспективного меню та проведення лабораторних досліджень питної води на відповідність нормам за мікробіологічними та фізико хімічними показниками.


Головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Кропивницького міського управління Держпродспоживслужби області Тамара Третяк зауважила, що початок роботи дитячих закладів відпочинку можливий тільки при їх повній готовності, забезпеченні резервним гарячим водопостачанням харчоблоків, достатньою кількістю холодильного та технологічного обладнання, кухонного та столового посуду. Мають бути створені належні умови для дотримання правил особистої гігієни дітьми та працівниками закладів відпочинку. Також перед початком роботи закладу обов’язково оформлюється «Акт прийому табору з денним перебуванням».


Учасники заходів активно обговорювали заслухану інформацію, а також отримали відповіді та роз’яснення на питання, які виникали. Наразі в районах та містах Кіровоградської області тривають наради з керівниками, медичними працівниками та працівниками харчоблоків загальноосвітніх навчальних закладів за участю фахівців Держпродспоживслужби області. 



1647Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: