Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 24 квітня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2019/04/24/meditsina-dlja-obranih-hto-z-nardepiv-ii-vidstojue.htm
суспільство, 24 квітня 2019

Медицина для обраних: хто з нардепів її відстоює


Схоже, поки Центральна виборча комісія офіційно не оголосила результати чергових виборів Президента України, народні депутати поки що правлячої партії вирішили поборотися за збереження своїх недоторканих пільг та преференцій.


Так, сьогодні виконуюча обов’язки Міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, на своїй фейбсук-сторінці повідомила про те, що як тільки її команда анонсувала про плани відправити в небуття відомчі медичні заклади (серед яких й лікарня «Феофанія» - ред.), та відкрити їх для обслуговування всіх громадян України (за направленням сімейного лікаря – ред.), одразу ж народні депутати  зареєстрували законопроект, який унеможливить реалізацію згаданих намірів й збереже послуги таких лікувальних установ лише для «своїх».


Серед прихильників «медицини для обраних», як виявилося, є нардеп та за сумісництвом голова обласного осередку партії «Народний фронт» Олександр Горбунов. Саме він разом з народними депутатами К. Іщейкіним (БПП), І. Молотком (Воля народу), В. Шкварилюком (НФ) та І. Крульком (Батьківщина) виступили ініціаторами проекту Закону реєстр. № 10231.


Журналісти редакції намагалися зв’язатися з Олександром Горбуновим телефоном для отримання коментаря з приводу внесеної законодавчої ініціативи, однак нардеп був «поза зоною». Тоді ми написали повідомлення на його персональну сторінку в мережі facebook і воно було прочитано, але відповіді ми так і не отримали.


Натомість, отримати коментар вдалося від народного депутата з Кропивницького, члена Комітету з питань охорони здоров’я, лікаря Костянтина Яриніча. Нардеп висловив переконання, що внесений законопроект суперечить духу й букві прийнятої медичної реформи, яка надає пацієнту можливість вільного вибору постачальника медичної послуги. «З 2020 року, коли медична реформа запрацює на всіх ланках надання медичної допомоги, пацієнт матиме право звернутися у будь-який лікувальний заклад для отримання медичної допомоги, не дивлячись чи це державний, комунальний, чи приватний медичний заклад. Як зазначив народний депутат, головна умова, щоб медичний заклад був реорганізований та уклав Договір з Національною службою здоров’я. Однак, у разі прийняття зазначеного проекту закону, за словами парламентаря, лікування в таких закладах для пересічного громадянина й  надалі буде недоступним.


Нагадаємо, 3 квітня 2018 року група народних депутатів, серед яких і Костянтин Яриніч, зареєстрували проект Закону № 8221, який передбачає скасування будь-яких привілеїв та пільг з медичного обслуговування для народних обранців. Законопроект очікує свого розгляду у сесійній залі.


1787Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: