Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Дмитро Шульга, KOMORA.INFO
Дата: 23 квітня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2019/04/23/shahovii-klub-bila-tura-vidznachiv-svii-den-narodzhennja-karkolomnim-ditjachim-turnirom.htm
суспільство, 23 квітня 2019

Шаховий клуб «Біла тура» відзначив свій день народження карколомним дитячим турніром

Дмитро Шульга, KOMORA.INFO


Знам’янський шаховий клуб «Біла тура» наполегливо працює над тим, аби упевнено нанести рідне місто на шахову мапу, як мінімум, Кіровоградщини. У лютому Знам’янка приймала чемпіонат області з бліцу серед дітей, а 20 квітня в міському Палаці культури відбувся турнір до дня народження дитячого шахового клубу «Біла тура». 


У розмові з кореспондентом KOMORA.INFO очільник «Білої тури» Максим Ковальчук розповів, що дорослі шахісти збиралися в клубі вже досить давно, а саме 2 роки тому до клубу долучили ще й юних знам’янчан. Першу річницю відзначали, так би мовити, у вузькому колі, а другий день народження вирішили відсвяткували турніром, на який запросили гравців з Долинської, Кропивницького та Олександрії.


44 учасника розподілили на дві групи: юні шахісти та шахістки 2006-2010 р.н. та хлопчики та дівчатка 2011 р.н. та молодші. Кожна група грала 7 турів за швейцарською системою, але при цьому призери визначалися в кожній віковій категорії. Хоча організатори попереджали автора статті, що навіть на таких товариських змаганнях можуть траплятись і емоційні суперечки, і жбурляння фігур, але, на щастя, того дня нічого подібного не спостерігалося. Волю емоціям юні шахісти давали хіба в коридорі, гасаючи там між турами, а за шаховими дошками були максимально зібраними. До того ж, часто ті, хто раніше за інших закінчували партію, намагалися лишитися в залі, щоб подивитися, як грають інші, ледь стримуючи в собі бажання підказати одноклубникам кращі ходи.

Проте зовнішній спокій і врівноваженість анітрохи не виключали інтриги з розподілом призових місць, яка трималася аж до завершального сьомого туру, де система звела учасників з однаковими показниками. Скажімо, знам’янчанин Дмитро Борзенко в останній партії не зміг переграти олександрійця Максима Жежерю й у віковій категорії 2007-2008 р.н. став другим. А його молодший брат Матвій у фінальному турі таки здолав опір земляка Давида Манвеляна, таким чином здобувши першість у віковій категорії 2009-2010 р.н.


А повний список призерів дитячого шахового турніру до дня народження клубу «Біла тура» виглядає так:


Хлопці 2012 р.н

І. Назар Громов (Знам’янка)

ІІ. Ілля Олійник (Олександрія), Гліб Степанюк (Олександрія), Олександр Родін (Знам’янка)


Хлопці 2011 р.н.

І. Павло Питель (Знам’янка)

ІІ. Кирило Чорних (Кропивницький)

ІІІ. Ігор Альошин (Олександрія)


Хлопці 2009-2010 р.н.

І. Матвій Борзенко (Знам’янка)

ІІ. Денис Скачко (Олександрія)

ІІІ. Давид Манвелян (Знам’янка)


Хлопці 2007-2008 р.н.

І. Максим Жежеря (Олександрія)

ІІ. Дмитро Борзенко (Знам’янка)

ІІІ. Назар Кліщевський (Олександрія)


Хлопці 2006 р.н.

І. Матвій Присяжнюк (Олександрія)


Дівчата 2011-2012 р.н.

І. Анна Добровольська (Знам’янка)

ІІ. Богдана Ладур (Долинська)

ІІІ. Катерина Родіна (Знам’янка)


Дівчата 2009-2010 р.н.

І-ІІ. Анастасія Питель (Знам’янка) та Анастасія Гармаш (Олександрія)


Дівчата 2007-2008 р.н.

І. Діана Урсата (Олександрія)

ІІ. Дарія Васильєва (Знам’янка)

ІІІ. Анастасія Пазинич (Олександрія)

Учасники та призери турніру отримали подяки та грамоти від шахового клубу «Біла тура» та міського Палацу культури м. Знам’янки. Сайт KOMORA.INFO в захопленні від напруги й карколомності змагань вирішив вручити спеціальний солодкий приз, який отримав Віктор Довгаль з Долинської. Хлопчик грав без підтримки свого тренера, котрий не зміг приїхати до Знам’янки, та попри це до останніх турів ішов у лідерах, але негативний результат у завершальних двох партіях (у тому числі з майбутнім переможцем) залишив його поза межами призової трійки.



2412Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: