Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: В. Рашевська, заступник начальника відділу організації працевлаштування населення Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості
Дата: 10 квітня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2019/04/10/pereselentsi-i-zainjatist-vse-realno-jakscho-e-bazhannja.htm
суспільство, 10 квітня 2019

Переселенці й зайнятість: все реально, якщо є бажання

В. Рашевська, заступник начальника відділу організації працевлаштування населення Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості


Питання адаптації внутрішньо переміщених осіб на ринку праці залишається одним із першочергових у роботі центрів зайнятості Кіровоградщини.


Пані Олеся – переселенка з Луганська.  У 2013-му році вона закінчила Донбаський державний технічний університет, та отримала повну вищу освіту за спеціальністю «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності», спеціаліст за кваліфікацією «консультант із зовнішньоекономічних питань».


Збройний конфлікт на території Луганської області призвів до того, що родина Олесі покинула свою домівку. Молода жінка вирішила не наражати на небезпеку ні себе, ні свою сім'ю та переїхала до міста Кропивницький. Звісно, це майже катастрофічна ситуація для людини, яка в мить залишилася без рідної домівки, улюбленої роботи, засобів до існування. Переїхавши до Кропивницького пані Олеся почала активно шукати собі роботу самостійно, проте  знайти у чужому місті нову роботу виявилось складно. Маючи дитину до шести років, жінка шукала собі роботу з гнучким графіком.  Не всі пропозиції роботи, де з´являлась можливість працевлаштуватися були  прийнятними  для неї. Тому переселенка звернулась по допомогу у пошуку роботи до Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості. 


Олеся охоче брала участь у заходах сприяння зайнятості: семінарах з техніки пошуку роботи, спеціалізованих семінарах та  тренінгах для внутрішньо переміщених осіб, які допомогли жінці переглянути вимоги до підходящої роботи. Під час ярмарку вакансій дізналась про вільне робоче місце у ФОП Бур’янової Т.В. - оператор інформаційно-комунікаційних мереж.  Після співбесіди з роботодавцем Олеся вирішила спробувати.


Щоб адаптуватися до нової роботи, для жінки організували стажування на робочому місці, під час  якого вона навчилася здійснювати операції з базами даних на комп’ютерному устаткуванні, готувати до роботи устаткування, вивчила стандарти уніфікованої системи організаційно-розпорядчої документації, діловодство, правила захисту інформації та інше. Олеся  успішно закінчила стажування  і була працевлаштована оператором інформаційно-комунікаційних мереж. 


«Наше завдання – пришвидшити працевлаштування всіх, хто бажає працювати та активно шукає роботу, ― розповідає начальник відділу організації працевлаштування  населення Лідія Чумаченко.  Працівники центру зайнятості є своєрідними психологами, які працюють з кожним безробітним індивідуально, враховуючи мету його звернення. Тут не спрацюєш за шаблоном. А от результат щоразу має бути той же: працевлаштування кожного, враховуючи вміння та навички».


1668Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: