Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: ГУ ДФС у Кіровоградській області
Дата: 4 квітня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2019/04/04/perehid-prava-vlasnosti-na-avtomobil-protjagom-roku-obchislennja-transportnogo-podatku-dlja-fizosobi.htm
суспільство, 4 квітня 2019

Перехід права власності на автомобіль протягом року: обчислення транспортного податку для фізособи

ГУ ДФС у Кіровоградській області


Головне управління ДФС у Кіровоградській області нагадує, що у разі переходу права власності на об’єкт оподаткування транспортним податком (далі – податок) від одного власника до іншого протягом звітного року податок обчислюється попереднім власником за період з 1 січня цього року до початку того місяця, в якому він втратив право власності на зазначений об’єкт оподаткування, а новим власником – починаючи з місяця, в якому він набув право власності на цей об’єкт.


Контролюючий орган надсилає податкове повідомлення-рішення новому власнику після отримання інформації про перехід права власності.


Норми визначені п.п. 267.6.5 п. 267.6 ст. 267 розділу ХІІ «Податок на майно» Податкового кодексу України (далі – ПКУ).


За об’єкти оподаткування, придбані протягом року, податок сплачується пропорційно кількості місяців, які залишилися до кінця року, починаючи з місяця, в якому проведено реєстрацію транспортного засобу (п.п. 267.6.6 п. 267.6 ст. 267 ПКУ).



1634Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: