Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 3 квітня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2019/04/03/chi-mozhe-bezrobitnii-jakii-mae-status-uchasnika-boiovih-dii-ne-vidviduvati-tsentr-zainjatosti-v-period-prohodzhennja-psihologichnoi-reabilitatsii-.htm
суспільство, 3 квітня 2019

Чи може безробітний, який має статус учасника бойових дій, не відвідувати центр зайнятості в період проходження психологічної реабілітації?


Питання відвідування безробітним служби зайнятості врегульованіПорядком реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 19.09.2018 № 792.


За загальною нормою вказаного Порядку зареєстрований безробітний зобов’язаний відвідувати центр зайнятості не рідше ніж один раз на 30 календарних днів. Одночасно з цим пунктом 28 Порядку визначені виключення з загального правила. Зокрема визначено, що дата наступного відвідування центру зайнятості може бути відстрочена більш як на 30 календарних днів у зв’язку з поданням безробітним заяви про не відвідання центру зайнятості у зв’язку із, у тому числі, санаторно-курортним лікуванням та проходженням психологічної реабілітації та професійної адаптації. Такі обставини є поважними для осіб, звільнених з військової служби після участі у проведенні АТО, у здійсненні заходів із відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпечення їх здійснення.


Строк, на який відстрочується наступне відвідування, бажано визначати безробітному та кар’єрному раднику з урахуванням документу, що підтверджує відповідну поважну причину.


1389Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: