Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Богдан Стоян, заступник директора Кіровоградського обласного центру зайнятості
Дата: 19 березня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2019/03/19/chi-mozhe-osoba-jaka-otrimue-pensiju-zinvalidnosti-zareestruvatisjau-tsentri-zainjatosti-ta-otrimuvati-dopomogu-po-bezrobittju-.htm
суспільство, 19 березня 2019

Чи може особа, яка отримує пенсію з інвалідності, зареєструватисяу центрі зайнятості та отримувати допомогу по безробіттю?

Богдан Стоян, заступник директора Кіровоградського обласного центру зайнятості


Відповідно до норм діючого порядку реєстрації безробітних, для надання статусу безробітного особа подає заяву та пред’являє окремі документи. Особа з інвалідністю, яка не досягла встановленого статтею 26 Закону України «Про загальноообов’язкове державне пенсійне страхування»пенсійного віку та отримує пенсію або державну соціальну допомогу, подає копію довідки до акта огляду МСЕК та, у разі наявності, пред’являє індивідуальну програму реабілітації.


Отримання пенсії або державної соціальної допомоги жодним чином не впливає на можливість отримання допомоги по безробіттю. Така допомога призначається за загальними правилами.


Підбір підходящої роботи для осіб з інвалідністю здійснюється відповідно до їх професійних навичок, знань, індивідуальної програми реабілітації та з урахуванням побажань щодо умов праці.


Слід враховувати, що порядком реєстрації безробітних передбачено, що реєстрація громадянина як безробітного припиняється з дня його визнання нездатним до трудової діяльності відповідно до акта огляду МСЕК.




1559Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: