Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Богдан Стоян, заступник директора Кіровоградського обласного центру зайнятості
Дата: 4 березня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2019/03/04/chi-potribno-podavati-v-tsentri-zainjatosti-zajavu-pro-zgodu-na-obrobku-personalnih-danih-.htm
суспільство, 4 березня 2019

Чи потрібно подавати в центрі зайнятості заяву про згоду на обробку персональних даних?

Богдан Стоян, заступник директора Кіровоградського обласного центру зайнятості


Відповідно до Порядку реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19.09.2018 № 792, облік осіб, які шукають роботу, здійснюється базовим центром зайнятості (філією регіонального центру зайнятості) незалежно від зареєстрованого місця проживання чи перебування таких осіб. Під вказаним обліком розуміється внесення даних про особу до Єдиної інформаційно-аналітичної системи державної служби зайнятості. До системи вносяться персональні дані про шукача роботи – прізвище, ім’я та по батькові, серія та номер паспорта, інші дані. Такі дані вносяться до персональної картки, форма якої затверджена наказом Міністерства соціальної політики України від 19.12.2018 № 1911.


Пунктом 3 вказаного Порядку передбачено, що обробка персональних даних осіб, які шукають роботу, здійснюється центром зайнятості відповідно до закону. В персональній картці зазначено, що особу проінформовано про те, що відповідно до Закону України «Про захист персональних даних» її дані включені до зазначеної системи з метою надання послуг зі сприяння працевлаштуванню.


Відповідно від особи не потрібно отримання окремої заяви про надання згоди на обробку персональних даних.



1544Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: