Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 25 лютого 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2019/02/25/jakscho-bezrobitni-e-chlenami-viborchih-komisii-.htm
суспільство, 25 лютого 2019

Якщо безробітні є членами виборчих комісій?



Якщо безробітні є членами виборчих комісій і приймають участь виключно у підведенні підсумків голосування на виборах Президента України, чи повинні вони зніматись з обліку в центрі зайнятості?


Початок зайнятості особи є підставою для припинення реєстрації безробітного в центрі зайнятості, крім окремих видів зайнятості, визначених відповідними нормативно-правовими актами.


Згідно приписів Закону України “Про вибори Президента України” члени виборчої комісії можуть виконувати свої повноваження з оплатою праці протягом частини періоду повноважень комісії, у тому числі в день голосування та дні встановлення підсумків голосування. Порядок оплати їх праці регулюється постановою Центральної виборчої комісії від 08.04.2014 № 226 та постановою Кабінету Міністрів України від 28.07.2004 № 966.


Враховуючи норми Закону України “Про вибори Президента України”, вказаної постанови ЦВК та пункту 30 порядку реєстрації безробітних,зазначаємо, що виконання зареєстрованим безробітним повноважень члена виборчої комісії в день голосування та дні встановлення підсумків голосування не є підставою для припинення його реєстрації в державній службі зайнятості.


Слід також зазначити, що члени виборчих комісій, які брали активну участь у роботі комісії, незалежно від того на платній чи не  на платній основі вони працюють у комісії, можуть отримати один раз протягом виборчого процесу одноразову грошову винагороду.


Отримання такої винагороди також не позбавляє особу статусу безробітного.


фото - Вісник

1992Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: