Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: М. Соловйова, директор Долинської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості
Дата: 18 лютого 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2019/02/18/tema-dlja-obgovorennja-sotsialnii-zahist-kozhnomu-pereselentsju.htm
суспільство, 18 лютого 2019

Тема для обговорення: соціальний захист кожному переселенцю

М. Соловйова, директор Долинської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості


У приміщенні Долинської районної державної адміністрації під головуванням заступника голови райдержадміністрації Олександра Ворони відбулась нарада з питання інтеграції внутрішньо переміщених осіб. 


У нараді взяли участь директор районної філії обласного центру зайнятості Марина Соловйова, заступник начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Ірина Луньова, начальник відділу економічного розвитку та інфраструктури райдержадміністрації Тетяна Алексеєва. 


О. Ворона розпочинаючи нараду сказав, що внутрішньо переміщені особи, які переїхали на Долинщину, мають отримувати всебічну підтримку. До питання покращення умов життя переселенців, дотримання їхніх прав, слід підходити з точки зору цінностей. І головна відправна точка в цьому - це повага до людини.


«Питання покращення умов життя переселенців, дотримання їхніх прав мають бути на порядку денному органів влади, місцевого самоврядування, державних установ соціального спрямування, роботодавців, інших соціальних партнерів», - зауважив О. Ворона.


Тож присутні розглянули питання щодо ефективних шляхів інтеграції осіб цієї категорії в систему реальних трудових відносин, стимулювання працедавців до створення нових робочих місць для працевлаштування громадян, які переміщуються з тимчасово окупованих територій.


М.Соловйова зазначила, що внутрішньо переміщеним особам, як і всім іншим громадянам, які звертаються по допомогу в пошуку підходящої роботи, надається спектр адресних соціальних послуг, що спрямовані на забезпечення їхнього працевлаштування, у т. ч. тимчасового. М. Соловйова наголосила на важливості об’єднання зусиль усіх соціальних партнерів у напрямку забезпечення зайнятості.


Тож, в результаті конструктивного діалогу, учасники наради дійшли висновку, що питання вирішення нагальних питань соціального захисту громадян України, які переміщують з тимчасового окупованої території, залишаються в центрі уваги усіх сторін соціального партнерства та потребують консолідації зусиль, поглиблення взаємодії, посилення конструктивного діалогу.


«Наше головне завдання – гарантувати соціальний захист кожному переселенцю зі сходу України», - наостанок зазначив О. Ворона.



1263Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: