Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 18 лютого 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2019/02/18/jakscho-osoba-ranishe-bula-pidpriemtsem-chi-mozhe-vona-buti-zareestrovana-jak-bezrobitna-.htm
суспільство, 18 лютого 2019

Якщо особа раніше була підприємцем чи може вона бути зареєстрована як безробітна?


Відповідно до норм діючого порядку реєстрації безробітних, для надання статусу безробітного особа подає заяву та пред’являє окремі документи. Якщо у особи був інший вид зайнятості (не трудові відносини), вона має пред’явити відповідний документ, який підтверджує припинення такого останнього виду зайнятості. 


Якщо особа була зареєстрована як фізична особа-підприємець та припинила діяльність, вона може бути визнана безробітною. Період сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування зараховується до страхового стажу особи. 


Колишнім підприємцям необхідно враховувати, що на момент звернення до центру зайнятості вони мають припинити підприємницьку діяльність. Запис про це  має бути внесено до відповідного державного реєстру. Недопустимим є реєстрація як безробітного, без наявності запису в реєстрі про припинення державної реєстрації. У разі такої протиправної реєстрації, особа має повернути одержану допомогу по безробіттю. 


Рекомендуємо всім колишнім підприємцям належним чином ставитись до процедури припинення державної реєстрації та повідомляти працівників центру зайнятості про факти ведення раніше підприємницької діяльності. 


1387Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: