Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Вадим Гуцул, керівник Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області, спеціально для УП. Життя
Дата: 13 лютого 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2019/02/13/odruzhitisja-14-ljutogo-u-den-zakohanih-zaprosto-navit-opivnochi-i-u-trts.htm
суспільство, 13 лютого 2019

Одружитися 14 лютого у День закоханих? Запросто, навіть опівночі й у ТРЦ

Вадим Гуцул, керівник Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області, спеціально для УП. Життя


14 лютого українці святкуватимуть День закоханих. Деякі пари традиційно обмежаться подарунками, а інші зважаться на один із найвідповідальніших кроків у житті й одружаться.


При цьому найбільш передбачливі  завчасно навіть подали заяви до відділів державної реєстрації актів цивільного стану про реєстрацію шлюбу.


Однак, це не означає, що всіх інших романтиків, у яких лише зараз виникла ідея побратися 14 лютого, чекає фіаско.


Навпаки, сьогодні процедура одруження значно пришвидшилась, а тому українці, обираючи дату весілля, мають шанс одружитися в зручний для них час.


І зараз це абсолютно можливо, хоча так щастило далеко не завжди.


ЯК БУЛО РАНІШЕ?

Ще кілька років тому закоханим, які хотіли побратися, доводилось пройти так званий "випробувальний" місячний термін, адже зробити це можна було лише після сплину 30-ти днів із моменту подачі заяви до відділу державної реєстрації актів цивільного стану.


Хто проходив цю бюрократичну процедуру на власному досвіді знає, скільки нервів доводилось витратити.


Звичайно, траплялися й авантюристи, які готові були обійти закон. Такі пари отримували фальшиву довідку про вагітність нареченої, а тому могли одружитися тоді, коли їм заманеться.


ЩО МАЄМО ЗАРАЗ?

Зараз ситуація значно спростилась. Чекати, а тим паче вигадувати нічого не потрібно, адже з’явився альтернативний варіант – одруження за скороченою процедурою в рамках проекту "Шлюб за добу".


Скажу навіть більше: команда Міністерства юстицій другий рік поспіль готує для закоханих сюрприз.


У рамках акції "Кохання поза часом" 94 відділи ДРАЦС в Україні працюватимуть до 24:00.


Зокрема на Кіровоградщині у Кропивницькому, Знам’янці, Олександрії та Світловодську чекатимуть на закоханих до півночі, у всіх інших районних центрах – до 20:00.


Графік роботи було продовжено недаремно.


У минулому році в День Святого Валентина зареєстрували свої стосунки 2 393 пари.


Цьогоріч очікуємо, що бажаючих стати на весільний рушник буде не менше.


При цьому закохані також зможуть публічно освідчитися один одному в своїх почуттях, подати заяву на державну реєстрацію шлюбу й відсвяткувати ювілей весілля.


До речі, останню послугу можуть замовити для подружжя родичі або друзі.


Знаю це з власного досвіду, тому що в 2017 році особисто зробив такий подарунок своїм батькам, які прожили на той момент разом 40 років.


На цьому сюрпризи не закінчуються. Офіційно зареєструвати свої стосунки 14 лютого, втім як і в будь-який інший день, закохані можуть не тільки традиційно в стінах відділів ДРАЦС, а й, наприклад, у музеї, філармонії, фортеці чи замку.


Зробити це пари зможуть, взявши участь у проекті "Шлюб за добу", який наразі діє в 70 українських містах і 2 селах.


Атмосферних локацій безліч. Їх повний перелік можна знайти за посиланням.


У тому ж Кропивницькому закохані зокрема мають можливість провести весільну церемонію в місцевому художньому музеї серед картин відомих митців, у Львові це можна зробити на оглядовому майданчику Ратуші, в Одесі – на борту літака на висоті тисячі метрів над рівнем моря.


А ось столичним нареченим пропонують вперше за всю історію проекту зареєструвати стосунки в торговому центрі "Арена Сіті" й отримати свідоцтва про шлюб особисто від першого заступника міністра юстиції Олени Сукманової.


До речі, як показує практика, серед пар, які одружилися за пришвидшеною процедурою, простежується мінімальний відсоток розлучень.


А ось подружжя, які нібито перевірили стосунки на міцність перед одруженням, далеко не завжди живуть щасливо.


Слова підтверджують конкретні факти: за два роки з моменту запуску проекту "Шлюб за добу" сервісом встигли скористатись майже 53 тисячі пар, із них лише 3% зрештою розірвали свої стосунки


Тож, погодьтеся, спонтанні рішення інколи є одними з найкращих.


Саме тому робіть шалені вчинки, публічно освідчуйтесь один одному в коханні, одружуйтесь, а всі бюрократичні процедури візьме на себе Мін’юст!


УП. Життя


фото - Днепр Час

2028Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: