Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи Кіровоградського обласного центру зайнятості
Дата: 28 січня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2019/01/28/jakscho-osoba-vnaslidok-religiinii-mirkuvan-vidmovljaetsja-vid-identifikatsiinogo-kodu-chi-mozhe-vona-buti-zareestrovana-jak-bezrobitna-.htm
суспільство, 28 січня 2019

Якщо особа, внаслідок релігійний міркувань, відмовляється від ідентифікаційного коду чи може вона бути зареєстрована як безробітна?

Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи Кіровоградського обласного центру зайнятості


Для отримання статусу безробітного особа подає заяву та комплект документів, у тому числі пред’являє довідку про присвоєння реєстраційного номеру облікової картки платника податків– саме таку офіційну назву має документ, який частина громадян називає « податковим/ідентифікаційним кодом».


За словами заступника директора Кіровоградського обласного центру зайнятості Богдана Стояна, якщо особа внаслідок своїхрелігійнихпереконань відмовилася від прийняття реєстраційного номеру облікової картки платника податків, вона може бути зареєстрована як безробітна. Але при цьому існує одна умова – така особа в паспорті повинна мати відповідну відмітку органу державної фіскальної служби (податкової інспекції). Для ідентифікації особи у фінансових документах буде використовуватись їїсерія та номер паспорту.


Існує також ще одне питання, пов’язане, в багатьох випадках, з релігійними переконаннями –можлива відмова певних осіб від надання згоди на обробку персональних даних.


Щодо цього зазначаю, що «Під час реєстрації працівником центру зайнятості заповнюється персональна картка особи. Власним підписом громадянин зазначає, що він поінформований про те, що відповідно до Закону України «Про захист персональних даних» його персональні дані включені до Єдиної інформаційно-аналітичної системи державної служби зайнятості з метою надання послуг зі сприяння працевлаштуванню та перевірки даних, поданих під час реєстрації. Чинне законодавство не передбачає випадку, коли особа може відмовитися від обробки персональних даних, адже без такої обробки неможливе надання соціальних послуг та виплата допомоги по безробіттю», – зауважив Б. Стоян.



1462Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: