Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Богдан Стоян, заступник директора Кіровоградського обласного центру зайнятості
Дата: 21 січня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2019/01/21/jakscho-u-osobi-vidsutni-okremi-dokumentichi-mozhe-vona-buti-zareestrovana-jak-bezrobitna-ta-otrimuvati-dopomogu-po-bezrobittju-.htm
суспільство, 21 січня 2019

Якщо у особи відсутні окремі документичи може вона бути зареєстрована як безробітна та отримувати допомогу по безробіттю?

Богдан Стоян, заступник директора Кіровоградського обласного центру зайнятості


Головною метою звернення громадянина до центру зайнятості має бути не реєстрація як безробітного, а пошук за допомогою державної служби зайнятості підходящої роботи. Саме під час пошуку такої роботи особі може виплачуватися допомога по безробіттю. Допомога по безробіттю призначається виключно зареєстрованому безробітному, який надав всі необхідні документи.


Якщо, внаслідок певних обставин, особа не може надати всі необхідні документи, вона може бути взята на облік як шукаюча роботу. Статус безробітноготакій особі не надається, а от соціальні послуги з пошуку підходящої роботи надаються. Обов’язково необхідно пред’явити при цьому паспорт та довідку про присвоєння реєстраційного номеру облікової картки платника податків. Такі особи мають проінформувати працівника центру зайнятості про свою освіту, досвід роботи, зайнятість або перебування у трудових відносини. Пред’являти при цьому трудову книжку не обов’язково. 


Однією з категорій громадян, відносно яких здійснюється облік, можуть бути працюючі особи, які шукають собі додатковий заробіток. Наприклад, особи, які бажають працевлаштуватись за сумісництвом.


Існує також третя категорія громадян. Це особи, які не пред’являють ні трудову книжку, ні паспорт, ні довідку про присвоєння реєстраційного номеру. Такі особи мають право тільки на отримання інформації про послуги, що надаються центром зайнятості. На інформаційних стендах у приміщенні філії такі громадяни можуть ознайомитись з наявними вакансіями. Але таким особам необхідно враховувати, що їх працевлаштування можливе лише за умови пред’явлення таких документів. 


Крім того зазначу, що здійснювати пошук роботи громадяни можуть і без безпосереднього звернення до міськрайонних центрів зайнятості або філій обласного центру зайнятості, скориставшисьІнтернет-сторінкою державної служби зайнятості.



1427Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: