Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 18 січня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2019/01/18/pro-pratsevlashtuvannja-gromadjan-za-kordonom.htm
суспільство, 18 січня 2019

Про працевлаштування громадян за кордоном


Відповідно до норм чинного законодавства, у тому числі Закону України «Про зайнятість населення», суб’єкти господарювання можуть надавати послуги з посередництва у працевлаштуванні за кордоном за умови отримання ліцензії Міністерства соціальної політики України.


Ліцензовані приватні агентства зайнятості (ПАЗ) повинні щорічно (до 15 січня) подавати до центрів зайнятості звітність за формою № 1-ПА про кількість працевлаштованих громадян за кордоном.


За інформацією Богдана Стояна, заступника директора обласного центру зайнятості, за оперативними даними в області подали звітність до центрів зайнятості 17ліцензованих ПАЗ, з них 8 агентств зазначили інформацію про фактичне працевлаштування мешканців області за кордоном.


Усього в 2018 році за кордоном було працевлаштовано 545 громадян, з них 347 в Республіці Польща, 109 в Німеччині, 89 в Естонії.Згідно звітності за 2017 рік ,за кордоном було працевлаштовано 229 осіб (усі у Республіці Польща). 


«Статистика двох років свідчить про збільшення кількості громадян, працевлаштованих за кордоном. Це не є новиною для суспільства. Інше питання полягає в тому, чи відповідають ці цифри реальній кількості громадян, які виїхали за кордон. Скоріш за все ні. А от якими шляхами виїхали мешканці області на роботу за кордон, це вже визначають самі громадяни. Можливо, вони користуються безкорисною допомогою своїх знайомих, які вже працюють за кордоном. Головне щоби робота за кордоном була легальною і наші співвітчизники не потрапляли до ситуацій, пов’язаних з торгівлею людьми», –зазначив Богдан Стоян.


1505Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: