Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Катерина Білоконь, провідний фахівець із зв’язків з громадськістю та пресою Кіровоградського обласного центру зайнятості
Дата: 3 січня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2019/01/03/cpivzasnovnitsja-hr-klubu-kropivnitskogo-softskills-ta-vidpovidnist-korporativnii-kulturi.htm
суспільство, 3 січня 2019

Cпівзасновниця HR-клубу Кропивницького: Softskills та відповідність корпоративній культурі

Катерина Білоконь, провідний фахівець із зв’язків з громадськістю та пресою Кіровоградського обласного центру зайнятості


Якщо вам доводилось ходити на співбесіди або в найближчому майбутньому планується зміна роботи, краще заздалегідь дізнатися, хто ж такі HR-менеджери, на що вони звертають увагу і навіщо насправді ставлять свої «коронні» питання.


Юлія Моторна– професійний ейчар (hr) з багаторічним стажем та досвідом роботи у сфері підбору персоналу. Наразі працює у ItDevelopCorp – компанії, яка базуєтьсяу США і надає послуги аутсорсингу (виконання окремих частин бізнес-процесів за контрактом) у галузі інформаційних технологій. Вже понад 10 років вона є постійною учасницею різноманітних науково-практичних конференцій та всеукраїнський семінарів-практикумів у сфері психології, педагогіки та менеджменту («МСБ: вирішити проблему зберігаючи відносини», Всеукраїнський семінар-практикум по методу АСПП Т. С. Яценко, тренінг «Сучасний стан та перспективи вирішення проблеми насильства та жорстокого поводження з дітьми в українському суспільстві», науково-практична конференція «Актуальні проблеми та психологічні перспективи розвитку особистості у сучасному суспільстві» та ін.) Маючи за плечима чималий багаж знань, Юлія Володимирівна, разом з колом однодумців та за підтримки  Кіровоградського обласного центру зайнятості, стала ініціатором створення у Кропивницькому HR-клубу.


  Юліє Володимирівно, первинне інтерв’ю у будь-якій компанії проходить саме з HR-менеджером. Тож що насправді означає ця абревіатура?

 Якщо дослівно, то HR, в перекладі з англійської, human – людський, resource – ресурс. А якщо адаптувати з позиції управління персоналом – це процес тривалий і багатогранний, який передбачає управління ресурсами людини (психологічними особливостями, практичними навичками, фізичними можливостями) для підвищення ефективності діяльності.


На сьогоднішній день сучасний менеджер з персоналу це не обов'язково ейчар. Менеджер з персоналу може виконувати функції адміністратора офісу чи відділу продажів або ж частково виконувати функції рекрутингу та ін. Але ж насправді, HR це працівник який поєднує в собі функції і підбору персоналу, і адаптації, і мотивації, і особистісно-професійного розвитку, і забезпечення кадрового резерву, частково ведення кадрового діловодства. Тому, нам ейчарам, важливо, правильно розмежувати свій функціонал і не розпилятись на дрібниці, які не дають очікуваного результату від роботи. Важливо правильно налаштувати комунікації з керівництвом, з колегами і бути провідником позитивних перемін, бізнес-партнером.


  На що звертають увагу менеджери з персоналу?

  Сьогодні менеджер з персоналу звертає увагу на досвід роботи претендента на посаду, профільну освіту, наявність соціальних якорів і готовність до саморозвитку.


  Ви стали ідейною натхненницею організації HR-клубу в Кропивницькому. Яка мета цього об’єднання?

  Ми вже багато років співпрацюємо з начальником відділу взаємодії з роботодавцями Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості Яною Шевченко, тож вирішили внести свій вклад у розбудову сферу підбору персоналу Кропивницького запланувавши організовувати клуб.Найперше це було організація спільноти однодумців, професіоналів одного напрямку, які можуть поділитися інформацією, тим самим прискорити прогрес в розвитку hr-культури в Кропивницькому. На сьогодні,  ми активно розвиваємося, і хочу зауважити на велику заслугу і допомогу в організації Яни Василівни: все ж таки роки управлінського досвіду дають позитивні плоди. Тепер у нас є культурно-освітній простір для підвищення професійної майстерності спеціалістів з управління персоналом в Кропивницькому.


  Які типові помилки шукачів роботи зустрічаються найчастіше?

  Типові помилки шукачів роботи:


1.Нерозуміння себе і своїх цілей стосовно пошуку нової роботи (шукають самі не розуміючи що);


2.невміння грамотно і правильно написати резюме (резюме – це візитна картка, яка висвітлює людину з професійної сторони), а якщо резюме читає кваліфікований фахівець, то в ньому є багато інформації «між рядками», яка дає розуміння того яка людина його склала, які психологічні особливості у цієї особи і наскільки їй потрібна робота;


3.Невміння себе продати як фахівця на співбесіді. До співбесіди потрібно готуватися, продумати що і як говорити роботодавцю, щоб отримати бажану роботу. Як наслідок, саме ці причини і можуть стати причиною відмови кандидату в подальшій співпраці.


  Які Ваші плани на майбутнє?

  Планів на майбутнє дуже багато і з кожним засіданням нашого клубу їх стає все більше, тому що постійно склад членів зростає. Але першочергово планую проводити майстер-класи по підбору персоналу, використання дієвих технік та інструментів з підґрунтям психологічних методик для ейчарів, які починають свою кар'єру або ж бажають удосконалення та розвитку свого професіоналізму.


  Зважаючи на розвиток сучасної кадрової політики, як Ви оцінюєте сферу підбору персоналу на теренах Кропивницького?

  Сфера підбору персоналу на теренах Кропивницького має великі перспективи, оскільки, в основному, цей напрямок працює з позиції кадрового діловодства і частково рекрутингу. А, насправді, це далеко не всі інструменти для повноцінного вдосконалення і змістовного наповнення цієї сфери. Тому, для hr-фахівців є велике поле діяльності і необмежені можливості для розвитку.


  Які поради Ви можете дати сьогоднішнім безробітним, щоб справити гарне враження?

  Безробітним раджу активно шукати роботу, бути цілеспрямованими і, головне, насправді бажати працювати.


Довідково

Якщо Вам цікава інформація про зміни у законодавстві про зайнятість населення, послуги, які надає служба зайнятості роботодавцям, нові можливості, форми та методи роботи служби зайнятості з роботодавцями у напрямку задоволення їх кадрових потреб, а також інформація щодо положень чинного законодавства про зайнятість населення та загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття, у т. ч. що стосуються професійної діяльності працівників кадрових служб, запрошуємо Вас приєднатися до сторінки Кіровоградського обласного центру зайнятості у соціальній мережі Facebook.Для спрощення пошуку згаданої інформації, вона позначаєтьсяхештегом #Електронний_кадровий_клуб та має відповідний логотип.



1664Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: