Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Світлана Ткаченко, провідний юрисконсульт Кіровоградського обласного центру зайнятості
Дата: 10 грудня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2018/12/10/groshi-chi-vidpochinok-u-jakomu-vipadku-mozhna-otrimati-groshovu-kompensatsiju-za-nevikoristanu-schorichnu-vidpustku.htm
суспільство, 10 грудня 2018

Гроші чи відпочинок: у якому випадку можна отримати грошову компенсацію за невикористану щорічну відпустку

Світлана Ткаченко, провідний юрисконсульт Кіровоградського обласного центру зайнятості



У якому випадку я можу отримати грошову компенсацію за невикористану щорічну відпустку?


Статтею 83 КЗпП України встановлено, що у разі звільнення працівника йому виплачується грошова компенсація за всі не використані ним дні щорічної відпустки, а також додаткової відпустки працівникам, які мають дітей або повнолітню дитину з інвалідністю з дитинства підгрупи А I групи.


У разі звільнення керівних, педагогічних, наукових, науково-педагогічних працівників, спеціалістів навчальних закладів, які до звільнення пропрацювали не менш як 10 місяців, грошова компенсація виплачується за не використані ними дні щорічних відпусток з розрахунку повної їх тривалості.


У разі переведення працівника на роботу на інше підприємство, в установу, організацію грошова компенсація за не використані ним дні щорічних відпусток за його бажанням повинна бути перерахована на рахунок підприємства, установи, організації, куди перейшов працівник.


За бажанням працівника частина щорічної відпустки замінюється грошовою компенсацією. При цьому тривалість наданої працівникові щорічної та додаткових відпусток не повинна бути менше ніж 24 календарних дні.


Особам віком до вісімнадцяти років заміна всіх видів відпусток грошовою компенсацією не допускається.


У разі смерті працівника грошова компенсація за не використані ним дні щорічних відпусток, а також додаткової відпустки працівникам, які мають дітей або повнолітню дитину з інвалідністю з дитинства підгрупи А I групи, виплачується спадкоємцям.



1413Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: