Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: НМЦ ЦЗ та БЖД Кіровоградської області
Дата: 19 листопада 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2018/11/19/jak-zmitsniti-imunitet.htm
суспільство, 19 листопада 2018

Як зміцнити імунітет

НМЦ ЦЗ та БЖД Кіровоградської області


Імунітет виконує в організмі неймовірно важливу роль — оберігає від інфекцій, вірусів і мікробів. Це ціла система, що підтримує в нас здоров’я, бадьорість і витривалість. В одних людей імунітет міцніший з народження, і навіть під час епідемії вони легко уникають хвороб. Інші ж буквально з народження не припиняють хворіти, підхоплюючи різноманітні інфекції.


У більшості жителів міст імунітет ослаблений через погану екологію, неправильне харчування, малу рухливість і нестачу свіжого повітря. Імунітет також може знижуватися в сезонні загострення хронічних захворювань. У цей час підвищується ризик захворіти гострою респіраторною вірусною інфекцією, грипом, ангіною. Через зниження захисних функцій нашого організму ми починаємо частіше хворіти, довше одужувати, починається хронічна втома. 


Для підтримки імунітету необхідно дотримуватися  простих правил. Частіше бувати на свіжому повітрі, здійснювати прогулянки в лісі або в парку. Слід стежити за своїм раціоном, свіжі фрукти та овочі, а також каші повинні постійно бути присутніми в меню. Також важливо не переїдати, зменшити кількість жирної, борошняної і смаженої їжі. Приймати їжу слід 3–5 разів на день, невеликими порціями, обов’язково снідаючи.


Необхідні фізичні навантаження. Почати можна з легкої ранкової гімнастики, поступово збільшуючи інтенсивність навантажень. Добре було б привчити себе до ранкових пробіжок на свіжому повітрі.


Ворог нашого організму — це стрес. Тому необхідно намагатися зберігати максимально позитивний настрій, частіше посміхатися, уникати депресії. Психологи впевнені, що оптимізм — найкраща профілактика будь-якого захворювання!


Постійне недосипання призводить до збою роботи організму. Здоровий сон — запорука не лише гарного самопочуття, але й гарного настрою, продуктивної роботи і більш цікавого, різноманітного відпочинку.


Лікарі також рекомендують фітопрепарати на основі натуральних рослин, вирощених в екологічно чистих регіонах. Кожен із натуральних інгредієнтів має унікальну функцію, а їх поєднання дає можливість усунути шкідливі мікроорганізми і зміцнити власні захисні сили нашого організму. Збалансованість активних компонентів — це головна перевага аптечних фітопрепаратів перед народними засобами зміцнення імунітету. 


Багато хто зміцнює свій організм за допомогою загартовування холодною водою, однак не варто захоплюватися такими радикальними методами, бо це великий стрес для організму, можуть початися різні запальні процеси. Більш ефективним рішенням є контрастний душ. Він зміцнює не тільки імунну систему, а й стінки судин, а також привчає нас як до низької температури, так і до її перепадів, що надзвичайно важливо в холодну пору року.


Часник і цибуля славляться своїми цілющими властивостями. Але слід пам’ятати, що велика кількість цих продуктів у раціоні може привести до подразнення шлунково-кишкового тракту. 


Важливо не переборщити з прийомом будь-яких вітамінів, наслідки їх передозування іноді набагато страшніші від нестачі того або іншого вітаміну в організмі. Саме тому перед початком прийому вітамінів необхідно проконсультуватися з лікарем, здати певні аналізи. Це допоможе підібрати комплекс саме тих вітамінів, яких у даний момент не вистачає організмові для повноцінної роботи.


Якщо ви все ж захворіли, то обов’язково зверніться до лікаря, на ранніх стадіях всі хвороби лікувати набагато простіше. 



3154Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: