Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Анастасія Сергієчко, «Кіровоград24», Анастасія Ковальова
Дата: 8 листопада 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2018/11/08/scho-vstigla-za-rik-pervozvanivska-otg-.htm
суспільство, 8 листопада 2018

Що встигла за рік Первозванівська ОТГ?

Анастасія Сергієчко, «Кіровоград24», Анастасія Ковальова



Нещодавно відбувся прес - тур у Первозванівську об’єднану територіальну громаду. Журналісти відвідали кілька сіл, які входять до об’днанної громади: Первозванівку, Калинівку, Степове та Федорівку. І на власні очі подивились на результати того, що було зроблено за 2018 рік.


Головою цієї ОТГ є Прасковія Петрівна Мудрак, бюджет за 2018 рік складає 68 мільйонів гривень. На території об’єднаної громади є 4 школи, 3 філії, та 2 дитячі садочки в Сонячному і в Калинівці. Шкільний автобус підвозить дітей до школи. Також є 4 Будинки культури і 4 бібліотеки.


44 чоловікам, які брали участь в антитерористичній операції, і які зараз проживають на території Первозванівської ОТГ надали, положенні їм, земельні ділянки по 2 га. Також громада не залишається осторонь проблем багатодітних та малозабеспечених сім'ей.


Як зазначила Прасковія Петрівна: «Нашою громадою активно підтримується спортивний напрямок. Ми прагнемо, щоб наші діти росли здоровими тож і придбали обладнання для спортивних майданчиків, які є в кожній території.


Загалом в цій громаді за рік зроблено багато: проведений ремонт доріг та шкіл, придбано обладнання для комунальних підприємств. Була проведена оздоровча кампанія, а до бібліотек закуплено нові книги. Також відремонтували зупинку, і по всій території була зроблена вирубка чагарників.


Для Степнянського ФАПу, за кошти сільської ради, весною, за 16 000 гривень було придбано електровелосипед з допомогою якого фельдшер їздить на виклики.


Проведено енергозберігаючі заходи на ФАПі с. Сонячного, в Калинівській амбулаторії зроблений частковий ремонт, а приміщення Попівського ФАПу було відремонтовано спільно з фермерським господарством "Фоменко Є. В.".


«У Первозванівській школі, в якій навчається 220 учнів, у спортивній залі замінили вікна, сітку і канати, фарбуємо усе власними силами, щоб зекономити гроші. Також громада виділила кошти на кабінет Захисту Вітчизни і зараз школа чекає на дошку в кабінет. Було придбано столик для малювання піском, за програмою Оздоровлення, який розвиває дрібну моторику у дітей. В їдальню, яку планується розширити, придбали нові плити, морозильні камери, бойлери і кондиціонер, а в комп'ютерний клас інтерактивну дошку» - розповідає Прасковія Мудрак.


У Степовому клубі за 120 тисяч гривень були вперше встановлені опалювальні котли. В Калинівському дитячому садочку обладнана котельня та встановлений дитячий майданчик.


На сьогоднішній день з усіх проектів які Первозванівська ОТГ планувала на 2018 рік не завершеним залишилось тільки заміна вуличного освітлення, але час ще є і голова Прасковія Мудрак впевнена, що все встигнуть зробити. А вже сьогодні ця об’єднана територіальна громада впевнено дивиться в майбутнє і будує плани на наступний рік.


                       &ft9   

2418Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: