Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Світлана Ткаченко, провідний юрисконсульт Кіровоградського обласного центру зайнятості
Дата: 8 листопада 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2018/11/08/hto-z-zhiteliv-kirovogradschini-mae-pravo-na-dopomogu-po-bezrobittju-.htm
суспільство, 8 листопада 2018

Хто з жителів Кіровоградщини має право на допомогу по безробіттю?

Світлана Ткаченко, провідний юрисконсульт Кіровоградського обласного центру зайнятості


Допомога по безробіттю, у тому числі одноразова її виплата для організації безробітними підприємницької діяльності надається застрахованим та незастрахованим особам, визнаним у встановленому порядку безробітними. Порядок  реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботузатверджено Постановою Кабінету Міністрів України від 20.03.2013 р. № 198, Порядок надання допомоги по безробіттю, у тому числі одноразової її виплати для організації безробітним підприємницької діяльностізатверджено Наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 15.06.2015 р. № 613.


Статусу безробітного може набути особа працездатного віку до призначення пенсії (зокрема на пільгових умовах або за вислугу років), яка через відсутність роботи не має заробітку або інших передбачених законодавством доходів, готова та здатна приступити до роботи.


Статус безробітного надається цим особам за їх особистою заявою у разі відсутності підходящої роботи з першого дня реєстрації у територіальних органах центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції (центр зайнятості), незалежно від зареєстрованого місця проживання чи місця перебування.



1512Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: