Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Відділ організації професійного навчання Кіровоградського обласного центру зайнятості
Дата: 30 жовтня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2018/10/30/maizhe-500-kolishnih-bezrobitnih-pikluvatimutsja-pro-teplo-u-domivkah-meshkantsiv-kirovogradschini.htm
суспільство, 30 жовтня 2018

Майже 500 колишніх безробітних піклуватимуться про тепло у домівках мешканців Кіровоградщини

Відділ організації професійного навчання Кіровоградського обласного центру зайнятості


З кожним роком праця оператора котельні стає складнішою у зв’язку з використанням сучасної опалювальної техніки, і тому потребує від працівників зазначених професій постійного удосконалення і поглиблення знань з експлуатації котельних установок та іншого обладнання котелень; відновлення знань з теплотехніки, електротехніки; роботи контрольно-вимірювальних приладів котельних установок тощо.


З метою підготовки закладів соціальної сфери, установ, підприємств та організацій області до нового опалювального сезону, а також забезпечення працедавців кваліфікованими кадрами, обласним, міськрайонними центрами зайнятості та філіями обласного центру зайнятості були організовані курси підвищення кваліфікації за напрямками «Навчання та перевірка знань з питань охорони праці», «Дотримання безпечних умов праці при виконанні робіт у котельнях на різних видах палива», «Дотримання безпечного ведення робіт при експлуатації парових і водогрійних котлів машиністами (кочегарами) та операторами котельні»,у яких взяли участь близько 500 безробітних громадян.


Навчання проводилося під замовлення роботодавців Кіровоградщини, які вже не перший рік співпрацюють із службою зайнятості і завжди залишаються задоволеними якістю підготовки фахівців.


Під час навчання безробітні вивчали принципи роботи котелень, систем водяного опалення, газового устаткування, правила безпечної експлуатації котлів, охорони праці. Також у програмі навчання – ознайомлення з правилами пожежної безпеки; поводження з газом і обладнанням, яке знаходиться під напругою; призначення та умови застосування простих і середньої складності контрольно-вимірювальних приладів; будови і режими роботи устаткування тепломережних бойлерних установок або станцій м’якої пари;надання першої допомоги потерпілим у разі нещасного випадку та ін. По закінченню курсів всі випускники отримали свідоцтва державного зразка та працевлаштовані на підприємства з початком опалювального сезону.


Цього року підвищення кваліфікації безробітних за вказаними напрямками здійснювалося обласним комунальним навчально-курсовим комбінатом «Аграрник», навчально-методичним центром цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Кіровоградської області,Піщанобрідським професійним аграрним ліцеєм та Дніпропетровським центром професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.


Зі слів слухачів курсів, програма включає у себе необхідний обсяг матеріалу, який викладають досвідчені фахівці; дає можливість підвищити кваліфікацію та на практиці перевірити набуті знання. Крім того, заняття проводяться за місцем проживання, що дозволяє зекономити час на проїзд до навчального закладу.


Приємним залишається й те, що готуючи працівників зазначених професій до роботи, служба зайнятості бере активну участь у підготовці Кіровоградщини до опалювального сезону, аби в оселях жителів області, закладах соціальної сфери панувало тепло та затишок. Крім того,вирішуються кадрові питання працедавців.



1570Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: