Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: "Кіровоград24"
Дата: 26 жовтня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2018/10/26/raikovich-i-jarinich-prezentuvali-masshtabni-miski-proekti-na-2019-rik.htm
суспільство, 26 жовтня 2018

Райкович і Яриніч презентували масштабні міські проекти на 2019 рік

"Кіровоград24"


Сьогодні, 26 жовтня, в приміщенні міської ради міста Кропивницького відбувся спільний брифінг міського голови міста Кропивницького Андрія Райковича та народного депутата від міста Кропивницького Костянтина Яриніча - повідомляє кореспондентка сайту "Кіровоград24".


Брифінг почав Андрій Райкович, який розповів про бюджетні пріоритети на наступний 2019 рік та назвав низку масштабних проектів, які мають бути реалізовані за бюджетний кошт. Зокрема, надважливий об’єкт, за словами міського голови «Розширення арки по вулиці Ельворті» - це болюче питання для міста, звужена транспортна розв’язка, яка постійно створює проблеми автомобілістам. Міський голова зазначив, що вчора, 25 жовтня міська рада, нарешті, отримала останні дозвільні документи і найближчим часом почнеться реконструкція.


Також, за словами Андрія Райковича, міська рада має почати вирішувати питання так званих «транспортних тупікових зон» в мікрорайонах міста. Мова йшла про стару Балашівку та Велику Балку. За словами Райковича транспортну логістику треба вдосконалити так, щоб мешканці мікрорайонів могли дістатись центру міста за мінімальний проміжок часу.


Також міський голова поставив особливий акцент на питанні добудови хірургічного корпусу Лікарні швидкої допомоги. За його словами найближчим часом з бюджету міста на цю добудову планується виділити 30 мільйонів гривень. Також, завдяки ініціативі народного депутата від міста Кропивницький Костянтина Яриніча з державного бюджету наступного року також планується виділення 50 мільйонів гривень на добудову цього корпусу лікарні.


Міський голова зазначив, що під час нещодавнього візиту в Кропивницький президент України Петро Порошенко пообіцяв сприяти реалізації цього проекту.


В свою чергу народний депутат Костянтин Яриніч додав, що при першій же можливості особисто нагадуватиме президенту про це питання бо він, як лікар, розуміє важливість необхідних умов для надання екстреної медичної допомоги містянам.


Також, Костянтин Яриніч повідомив, що відповідно до його подання в державному бюджеті на наступний рік прописано 25 мільйонів гривень на реконструкцію Набережної Кропивницького. Для того щоб ці кошти були виділені потрібно розробити проектно-кошторисну документацію.


Учасники брифінгу оголосили про реалізацію спільного проекту під назвою «Вікна нашого міста». За словами народного депутата Костянтина Яриніча, за його ініціативи, вже в цьому році за сприяння міського голови та міської влади з державного бюджета віділено 1 мільйон гривень. За ці кошти було замінено в чотирьох школах та одному дитячому садочку Кропивницького понад 200 старих вікон на нові пластикові та енергозберігаючі вікна.


В наступному 2019 році ця ініціатива матиме продовження, не лише в частині заміни вікон в школах та дитсадках, а нарешті, розпочнеться заміна старих вікон на нові в під’їздах багатоповерхівок.


Вже сьогодні на це передбачено спільне фінансування з державного та місцевого бюджетів в розмірі щонайменше 1,5 мільйони гривень.


Далі пряма мова народного депутата Костянтина Яриніча: «В цьому році ми дали старт енергоефективному проекту «Вікна нашого міста». Розпочали з шкіл та садочків, де вже встановили понад 200 енергозберігаючих вікон за рахунок коштів Державного бюджету, які вдалося отримати за мого сприяння. Вже з наступного року до освітніх та медичних закладів ми долучаємо житловий фонд міста. У під’їздах багатоповерхівок також будуть встановлені енергозберігаючі вікна. Адже надзвичайно важливо досягти скорочення втрат тепла, в першу чергу, в житлово-соціальній сфері. Переконаний, тільки у конструктивній співпраці ми зможемо створити комфортні умови життя жителям нашого міста».


Міський голова високо оцінив співпрацю та рівень довіри між ним, як мером міста, та народним депутатом від Кропивницького. За його словами від такої співпраці виграє громада.

2848Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: