Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Регіон.News
Дата: 23 жовтня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2018/10/23/politsija-kirovogradschini-navmisno-vidmovljaetsja-rozsliduvati-zlochini.htm
суспільство, 23 жовтня 2018

Поліція Кіровоградщини навмисно відмовляється розслідувати злочини

Регіон.News


Нагадаємо, 19 вересня біля села Йосипівка Петрівського району, представники фермерських господарств «7 Вітрів» та ТОВ “Балліста” приїхали планово збирати урожай соняшника на власній території. Але їх комбайни були зупинені охоронцями підприємця Паравознюка (більш відомий під прізвиськом “Папа”). Який в ході сварки наказав власній охороні обстріляти автівки представників підприємств, тобто вчинив справжній збройний напад на фермерів при роботі на їх власному полі. Також, в цей день, без пояснень, спецпідрозділом КОРД було затримано 27 громадян, серед яких і не тільки охоронці і правозахисники, а і звичайні комбайнери. Як розповідають свідки, то поліція виконувала всі накази “Папи”. Адже, з Кропивницького були викликані два автобуси спецпризначенців, які без розбору і слідства затягували людей до салону та відвозили у райвідділок поліції.


Коли поля були розчищені поліцією від небажаних гостей, техніка Паравознюка почала працювати у повну силу. В результаті чого, за одну ніч було зкошено близько 500 га чужого урожаю.


Станом на сьогодні, 22 жовтня, поліція без обгрунтувань відмовляється приймати заяву та вносити її до ЄДР від представників ФГ “7 Вітрів”, що суперечить їх законному праву.


Представники фермерства “7 Вітрів” б’ють на сполох, адже через бездіяльність поліції у ФГ виникли неабиякі проблеми.


А саме те, що тепер господарство не має змоги розрахуватися за посівний матеріал, хімпродукцію, техніку та оренду паїв. Сума викраденого урожаю у ФГ “7 Вітрів” сягає 22 мільйонів гривень.


Така затримка і невчасна поставка продукції, згідно договорів, веде за собою позови до судів від партнерів фермерства. Далі – штрафні санкції, арешт майна та блокування рахунків.


Журналістами Region-News вже були направлені інформаційні запити до Головного Управління Національної поліції в області з вимогою надати роз’яснення з приводу відмови фермермерському господарству “7 Вітрів” у розгляді заяви про злочин, який трапився на їх орендованій території та про зникнення майна ФГ, а саме урожаю з полів площею 500 га.


Про подальший розвиток подій читайте у наступних публікаціях.


Регіон.News

2221Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: