Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Інна Миргородська, Сектор ювенальної пробації м. Кропивницький Фортечного районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Кіровоградські
Дата: 17 жовтня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2018/10/17/pratsivniki-sektoru-juvenalnoi-probatsii-zapobigajut-bulingu-sered-nepovnolitnih.htm
суспільство, 17 жовтня 2018

Працівники сектору ювенальної пробації запобігають булінгу серед неповнолітніх

Інна Миргородська, Сектор ювенальної пробації м. Кропивницький Фортечного районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Кіровоградські


Днями, представниками сектору ювенальної пробації м. Кропивницький Фортечного районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Кіровоградській області для неповнолітніх клієнтів пробації було проведено індивідуальну лекцію та тестування на тему: «Булінг або ж як не стати жертвою знущань?».


За статистикою, 80% дітей до 18 років - так чи інакше стають жертвами знущань, проте лише частиназ них усвідомлює, що це дійсно булінг, оскільки прийнято вважати, що це явище повꞌязане лише з виявом вербальної або ж фізичної агресії, - саме тому проведення лекції для неповнолітніх клієнтів пробації є дуже важливим в сьогоденні.


Булінг- це будь-яка агресивна поведінка однієї людини чи групи людей, які не є родичами жертви, що повторюється неодноразово або має очевидні передумови для повторення, це залякування, фізичний або психологічний терор, спрямований на те, щоб викликати в іншого страх і тим самим підпорядкувати його собі, це утиск, дискримінація, цькування.


Метою проведення даного соціально-виховного заходу є необхідність поінформованості підлітків про явище булінгу, його учасників,види, особливості, характеристики, про те, яким чином варто протистояти знущанням, як з ними боротися, до кого звертатись по допомогу, про наслідки тощо, адже в результаті агресивності та упередженості дій, спрямованих проти жертви, може статись непоправне.


В ході зустрічі неповнолітні клієнти пробації, разом з представниками сектору ювенальної пробації, прийшли до висновку, що потрібно пропагувати асертивну поведінку, оскільки вона поєднує в собі внутрішню силу особистості та ввічливість до оточуючих. Також, було проведено спеціалізоване тестування - з метою виявлення факторів агресивності серед неповнолітніх клієнтів пробації задля своєчасної психологічної допомоги та стабілізації емоційного стану, адже агресія - є рушійною силою до такого жахливого явища, як цькування.


Наприкінці заходу підлітки були у гарному гуморі, позитивно налаштовані, отримали корисні памꞌятки: «7 кроків протистояння до припинення цькування у колективі», і , найголовніше, зробили висновок про те, що добро починається з самого себе.


 

фото - 5 канал

2194Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: