Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Світлана Ткаченко, провідний юрисконсульт Кіровоградського обласного центру зайнятості
Дата: 25 вересня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2018/09/25/chi-mae-pravo-pidpriemets-stati-na-oblik-do-tsentru-zainjatosti-jakscho-vin-ne-otrimue-pributki-z-fop-.htm
суспільство, 25 вересня 2018

Чи має право підприємець стати на облік до центру зайнятості, якщо він не отримує прибутки з ФОП?

Світлана Ткаченко, провідний юрисконсульт Кіровоградського обласного центру зайнятості


Відповідно до ст. 42 Господарського кодексу України, підприємництво – це самостійна, ініціативна, систематична, на власний ризик господарська діяльність, що здійснюється суб'єктами господарювання (підприємцями) з метою досягнення економічних і соціальних результатів та одержання прибутку.


Частиною 8 статті 4  Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань», передбачено, що фізична особа - підприємець позбавляється статусу підприємця з дати внесення до Єдиного державного реєстру запису про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності цією фізичною особою.


Тому, відповідно до ч. 1 ст.4 Закону України «Про зайнятість населення», ФОП належить до зайнятого населення.


У зв’язку з цим,  для реєстрації в центрі зайнятості підприємцю необхідно звернутись до державного реєстратора для вчинення дій з припинення підприємницької діяльності та упевнитись у факті  внесення даних до Єдиного державного реєстру запису про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності.



1593Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: