Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Юрій Віннічук, biz.censor.net.ua
Дата: 12 вересня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2018/09/12/zhodna-kirovogradska-kompanija-ne-popala-v-reiting-top-200.htm
суспільство, 12 вересня 2018

Жодна кіровоградська компанія не попала в рейтинг ТОП - 200

Юрій Віннічук, biz.censor.net.ua


БізнесЦензор підготував черговий рейтинг найбільших за виручкою компаній України. Що він показує? Ми копаємо, плавимо та вирощуємо. Далі вантажимо це все на кораблі та відправляємо в інші країни. Там з нашої сировини виробляють продукцію з високою доданою вартістю.


200 найбільших компаній України 2017 року 01
ФОТО SCM

Минулого року 200 найбільших компаній України разом отримали 2,8 трлн грн доходу. Ця цифра лише на 200 млрд грн менша від номінального валового доходу країни за 2017 рік. У порівнянні з 2016 роком дохід 200 найбільших компаній виріс майже на 22%.


За курсом НБУ на момент складання рейтингу 2,8 трлн грн сукупного доходу двох сотень найбільших компаній України за 2017 рік – $98 млрд. Для порівняння, виручка корпорації Samsung за аналогічний період становила $225,2 млрд, а автомобілебудівного концерну Daimler AG (виробляє Mercedes-Benz) - 164,3 млрд євро.


Найбільшою компанією України традиційно є група НАК "Нафтогаз України", яка отримала 188 млрд грн доходу від видобутку, транспортування, зберігання та продажу газу. Ключові активи "Нафтогазу" – найбільша газовидобувна компанія країни "Укргазвидобування" та оператор газотранспортної системи (ГТС) "Укртрансгаз". Вони посіли третє та дев'яте місце в рейтингу.


Друге місце в рейтингу ТОП 200 компаній України посіло ДП "Енергоринок" – 146,2 млрд грн. Це оператор розрахунків на енергетичному ринку. Дохід цього ДП - це обсяг виробленої в Україні електроенергії в грошовому еквіваленті.


"Укрзалізниця", з доходом 74 млрд грн, посіла четверте місце рейтингу.


В десятку найбільший компаній також потрапили три металургійних заводи: найбільший гірничо-металургійний комбінат країни - "Арселор Міттал Кривий Ріг", який належить міжнародній корпорації ArcelorMittal, "Азовсталь" та ММК імені Ілліча, які входять в "Метінвест" олігархів Ріната Ахметова та Вадима Новинського.


Мережа дисконтних супер-маркетів "АТБ-маркет" посіла шосту сходитнку. Дохід мережі за рік виріс на 37%.


Замикає десятку найбільший у світі виробник соняшникової олії - "Кернел-трейд", який належить Андрію Веревському. Минулого року компанія була на п'ятому місці у ТОП-200.


РЕЙТИНГ ГАЛУЗЕЙ ЗА ДОХОДАМИ ТОП-200 КОМПАНІЙ 2017 РОКУ

Ми - сировинна країна. Копаємо, плавимо, вирощуємо. Далі вантажимо це все на кораблі та відправляємо в інші країни, де з нашої сировини виробляють продукцію з високою доданою вартістю.


З іншої сторони, ми сильно залежні від енергоносіїв і щороку імпортуємо газу, нафтопродуктів, ядерного палива та вугілля на мільярди доларів.


Сировинний характер нашої економіки яскраво демонструє структура галузей за доходами 200 найбільших компаній України.

Так, перше місце тут посідає енергетична галузь. Сукупний дохід компаній енергетичного сектору, які потрапили до ТОП-200 за виручкою, становив 980 млрд грн.


Дохід гірничо-металургійного комплексу у 2017 році становив 590 млрд грн, агропромислового комплексу – 421 млрд грн.


Ще у нас добре розвинена торгівля. Сукупний дохід українського рітейлу з ТОП-200 – 335 млрд грн, а дистрибуційних компаній – 180 млрд грн.


Транспортні компанії минулого року отримали 147 млрд грн.


Водночас, компанії, які виробляють продукти з високою доданою вартістю, опинилися на дні нашого рейтингу. Так компанії хімпрому отримали 46 млрд грн, а IT/Телеком – 45 млрд грн. Найменша галузь - машинобудування, яка отримала 25 млрд грн сукупного доходу.


200 найбільших компаній України 2017 року 02


ДЕСЯТЬ НАЙПРИБУТКОВІШИХ КОМПАНІЙ 2017 РОКУ

Найприбутковішою компанією України є НАК "Нафтогаз України". Разом зі своїми дочками, найбільшою газовидобувною компанією "Укргазвидобування" та оператором ГТС "Укртрансгазом", НАК в 2017 році показала 39 млрд грн чистого прибутку.


Це рекордний прибуток для групи за 20 років роботи. В компанії заявили, що прибуток отримано завдяки перемозі над "Газпропом" у Стокгольмі, збільшенню обсягів видобутку газу та транзиту.


Минулого року зріс і дохід "Нафтогазу" – на 16% до 188 млрд грн. Група заплатила в державну казну 110 млрд грн – близько 15% доходів держбюджету України.


Другою найприбутковішою компанією країни є Південний гірничо-збагачувальний комбінат – один з найбільших виробників залізної руди в Україні. Минулого року повний контроль над цим підприємством отримав олігарх Рінат Ахметов, який викупив долю у росіянина Романа Абрамовича.


В цілому серед десяти найприбутковіших компаній 2017 року, половина – структури Ахметова. Зокрема, два ГЗК: Північний та Інгулецький, газовидобувна компанія "Нафтогазвидобування" та металургійний комбінат "Запоріжсталь".


До рейтингу, з прибутком в 6 млрд грн, також потрапив телекомунікаційний оператор "Київстар", який контролюється компанією Михайла Фрідмана - бізнесмена українського походження, зі значними активами в Росії.


По 5 млрд грн чистого прибутку в 2017 році отримали найбільший гірничо-металургійний комбінат "Арселор міттал Кривий ріг" та Полтавський ГЗК, який належить олігарху Костянтину Жеваго.


ДП "Адміністрація морських портів України" посіло дев'яте місце, отримавши минулого року 4 млрд грн чистого прибутку. Прибутки компанії забезпечують високі ставки портових зборів, що негативно відображається на експортному потенціалі України.


200 найбільших компаній України 2017 року 03


ДЕСЯТЬ НАЙБІЛЬШ ЗБИТКОВИХ КОМПАНІЙ 2017 РОКУ

Найбільший збиток в 2017 році отримав оператор газотранспортної системи "Укртрансгаз" (УТГ). У його фінансовій звітності записано 24,8 млрд грн збитку. Насправді "Укртрансгаз" – прибуткова компанія, яка щороку отримує мільярди від транзиту російського газу та спрямовує їх до державного бюджету.


Водночас, більше половини збитку (14,44 млрд грн валового збитку), який компанія вказала у фінансовій звітності - суто бухгалтерська особливість, оскільки УТГ значно наростила амортизаційні відрахування у зв'язку з тим, що з 2019 року "Газпром" може припинити транзит газу через Україну і частина потужностей нашої ГТС не будеь задіяна.


Також у фінзвітності мова йде про 12,6 млрд грн збитку, який компанія отримала від транспортування газу магістральними газопроводами. Очевидно, сюди ж було включено збиток за послуги балансування ГТС, коли значні обсяги газу були спожиті, однак не оплачені.


"Дніпровський металургійний комбінат" посів друге місце антирейтингу, отримавши 13,2 млрд грн збитку у 2017 році.


Комбінат входить в корпорацію ІСД, яка контролюється російським "Внєшекономбаном". По факту, "Дніпровський металургійний комбінат" перебуває в управлінні "Метінвесту" Ранта Ахметова. Контроль над комбінатом олігарх отримав через борги, які завод ІСД накопичив перед структурами Ахметова за сировину.


Корпорація "Донецьксталь - Металургійний Завод" отримала 8,185 млрд грн збитку. Раніше активи "Донецьксталі" належали російському олігарху Віктору Нусенкісу. Метзавод корпорації знаходиться в окупованому Донецьку.


В 2018 році стало відомо, що Рінат Ахметов викупив у "Донецьксталі" Нусенкіса найбільш ліквідний актив – Шахтоуправління "Покровське". Це найбільший виробник коксівного вугілля в країні.


Підконтрольна групі "Приват" олігарха Ігоря Коломойського та бізнесмену Олександру Ярославському "Укртатнафта" минулого року отримала 2,4 млрд грн збитку. Міноритарна доля в компанії належить НАК "Нафтогаз", який не має впливу на її менеджмент.


"Укртатнафта" управляє єдиним працюючим нафто-переробним заводом в Україні – Кременчуцьким НПЗ та контролює більше 40% внутрішнього ринку бензинів.


Чому єдиний НПЗ в країні з такою долею ринку працює в збиток? Відповідь криється в особливостях ведення бухгалтерії групою "Приват".


НАЕК "Енергоатом", яка управляє чотирма АЕС та виробляє 55% електроенергії в Україні, отримала 1,3 млрд грн збитку. Збиток отримано через низький тариф на відпуск електроенергії, який встановлює Нацкомісія, що регулює енергетику та комунальні послуги (НКРЕКП).


Водночас, ДТЕК Ахметова, конкурент "Енергоатома", минулого року отримала 4,6 млрд грн чистого прибутку, завдяки дії форимули "Роттердам +", яка дозволяє продавати електроенергію компанії за завищеними тарифами.


200 найбільших компаній України 2017 року 04


ОСОБЛИВОСТІ РЕЙТИНГУ

В рейтинг 200 найбільших компаній України, як і в минулі роки, потрапило чимало державних компаній. Їх тут 15 одиниць, а їхній сукупний дохід становив 528 млрд грн.


До рейтингу увійшло 70 компаній українських олігархів. Найбільша кількість – у Ріната Ахметова. Як і минулого року до 200 найбільших компаній України потрапило 30 його компаній. В основному це підприємства з "Метінвесту" та ДТЕК Ріната Ахметова.


Їхня сукупна виручка становила майже 450 млрд грн, або 16% від сукупного доходу 200 найбільших компаній України за 2017 рік. Минулого року сукупна виручка підприємств Ахметова, які потрапили до ТОП-200, становила 320 млрд грн.


Більша половини сукупного доходу, який згенерували 200 найбільших компаній України, припало на держкомпанії, Ріната Ахметова та інших олігархів, агрохолдинги та структури міжнародних корпорацій. 


200 найбільших компаній України 2017 року 05

До рейтингу вперше потрапили компанії з орбіти впливу Віктора Медведчука - кума президента Росії Володимира Путіна. Це компанії "Глуско Україна" та "Авінтрейд".


"Глуско Україна" входить в швейцарську Proton Energy Group. З 2016 року компанія почала поставки дизпалива нафтопродуктопроводом "Самара - Західний напрямок" з Росії.


Тоді ж Proton через Glusco Energy придбав в Україні 127 АЗС та шість нафтобаз російської державної компанії "Роснафта". Компанія "Авінтрейд" – фаворит тендерів на поставку пальногодля "Укрзалізниці".


Своє відношення до цих компаній Медведчук спростовує.


До ТОП 200 потрапив й інший трейдер нафтопродуктів, який заробив свій капітал на поставках пального залізниці та армії. Мова йде про компанію "Трейд Коммодіті", яка контролюється Андрієм Адамовським. Цей бізнесмен – товариш впливового депутата від БПП Олександра Грановського, який є близьким до Петра Порошенка.


Керівництво "Трейд Коммодіті" підозрюють у корупції під час продажу пального Міноборони.


БЦ використовував фінрезультати окремих юросіб і не консолідував доходи холдингів, оскільки не всі фінансово-промислові групи оприлюднюють консолідовану звітність.


КомпаніяВиручка 2017, млрд грнПрибуток/збиток, млн грнВид діяльностіВласник
1НАК "Нафтогаз України"187,9339 330Енергетика: імпорт та продаж природного газуДержава
2ДП "Енергоринок"146,21856Енергетика: Планує роботу системи ОЕС, здійснює розрахункиДержава
3ПАТ "Укргазвидобування"75,0930 473Енергетика: видобуток газу та виробництво нафтопродуктівНАК "Нафтогаз України" (Держава)
4ПАТ "Укрзалізниця"73,95111ТранспортДержава
5ПАТ "Меткомбынат "Азовсталь"68,97-131ГМК: виробництво сталі та прокату"Метінвест", Рінат Ахметов, Вадим Новинський
6ТОВ "АТБ-Маркет"66,302 304Рітейл: продаж продуктів через власні супермаркетиГеннадій Буткевич, Євген Єрмаков, Віктор Карачун
7ПрАТ "Арселор Міттал Кривий Ріг"66,195 062ГМК: виробництво сталі та прокатуArcelorMittal (Індія), Лакшмі Міттал
8ПАТ "ММК ім. Ілліча"56,64-828ГМК: виробництво сталі та прокату"Метінвест", Рінат Ахметов, Вадим Новинський
9ПАТ "Укртрансгаз"51,18-24 831Енергетика: транзит, зберігання та постачання газуНАК "Нафтогаз України" (Держава)
10ТОВ "Кернел-трейд"48,67411АПК: експорт зерновихАндрій Веревський
11ТОВ "ТЕДІС Україна"47,11704Дистрибуція: продаж тютюнових виробівБорис Кауфман, Річард Даксбері та Річард Доріан Фенхальц (Великобританія)
12ПАТ "ЗМ "Запоріжсталь"46,753 349ГМК: виробництво сталі та прокату"Метінвест", Рінат Ахметов, Вадим Новинський
13ТОВ "ДТЕК Трейдінг"46,74379Енергетика: постачання вугілля та електроенергіїДТЕК, Рінат Ахметов
14ТОВ "Сільпо-Фуд"44,02-297Рітейл: продаж продуктів через власні супермаркетиВолодимир Костельман
15ДП НАЕК "Енергоатом"38,49-1 322Енергетика: виробництво елктроенергіїДержава
16ТОВ "БНК-Україна"34,0341Енергетика: імпорт нафтопродуктів"Білоруська нафтова компанія" (Білорусь)
17ТОВ "Епіцентр К"33,702 840Рітейл: продаж будівельних матеріалів та побутової продукціїОлександр та Галина Гереги, Тетяна Суржик (сестра Галини)
18ПАТ ФПНК "Укртатнафта"33,23-2 437Енергетика: виробництво нафтопродуктівІгор Коломойський та Олександр Ярославський, НАК "Нафтогаз"
19ПАТ "ДТЕК Дніпровські електромережі"28,4635Енергетика: розподіл та постачання електроенергіїДТЕК, Рінат Ахметов
20ТОВ "Метінвест холдинг"28,31135ГМК: видобуток руди, виплавка сталі, виробництво прокатуРінат Ахметов, Вадим Новинський
21ПАТ "ДТЕК Павлоградвугілля"27,60692Енергетика: видобуток вугілляДТЕК, Рінат Ахметов
22ТОВ "Імпорт Транс Сервіс"27,23-241Енергетика: імпорт та реалізація пальногоСергій Лагур, Степан Івахів, Софія та Роман Єремєєви
23ПАТ "Київенерго"26,96-139Енергетика: виробництво струму та теплової енергіїДТЕК, Рінат Ахметов
24ПАТ "Укрнафта"26,91444Енергетика: видобуток нафти та газуНАК "Нафтогаз", Ігор Коломойський
25ПП "Окко-Бізнес-Контракт"26,42203Енергетика: трейдинг та реалізація нафтопродуктівВіталій Антонов
26ТОВ "БАДМ"26,14455Дистрибуція: реалізація фармацевтичних препаратівОлександр Дитятковський, Олександр Суходольський
27ПАТ "Авдіївський коксохімічний завод"24,902 851ГМК: виробництво коксу"Метінвест", Рінат Ахметов, Вадим Новинський
28ПАТ "Північний ГЗК"23,287 792ГМК: видобуток та збагачення руди"Метінвест", Рінат Ахметов, Вадим Новинський
29ТОВ "Нафтотрейд Ресурс"22,66-657Енергетика: імпорт та реалізація пальногоСергій Лагур, Степан Івахів, Софія та Роман Єремєєви
30ПрАТ "Міжнародні авіалінії України"22,10-305Транспорт: пасажрські авіаперевезенняІгор Коломойський, Арон Майберг
31ПАТ "ДТЕК Західенерго"21,35-1 180Енергетика: виробництво електроенергіїДТЕК, Рінат Ахметов
32ТОВ "Оптіма-фарм"21,12186Дистрибуція: реалізація фармацевтичних препаратівАндрій Губський
33ТОВ "АДМ Трейдінг Україна"20,94245АПК: торгівля зерномAlfred C.Toepfer International (Німеччина)
34ТОВ "Метінвест-СМЦ"20,911 158ГМК: продаж прокату"Метінвест", Рінат Ахметов, Вадим Новинський
35ПАТ "Полтавський ГЗК"20,594 872ГМК: видобуток та збагачення рудиFerrexpo, Костянтин Жеваго
36ДочПзІІ "Сантрейд"20,0870АПК: торгівля зерном, тютюном та кормамиBunge (США)
37ПАТ "Південний ГЗК"19,978 991ГМК: видобуток та збагачення руди"Метінвест", Рінат Ахметов, Вадим Новинський
38ТОВ СП "Нібулон"18,88-514АПК: виробництво та експорт зерновихОлексій Вадатурський та син Андрій
39ПАТ "Нікопольський завод феросплавів"18,882 666ГМК: виробництво феросплавівІгор Коломойський, Віктор Пінчук
40ПАТ "Миронівський хлібопродукт"17,85-1 802АПК: виробництво кормів та курятиниЮрій Косюк
41ТОВ "Філіп Морріс Сейлз Енд Дистриб'юшн"17,79359АПК: виробництво та реалізація цигарокPhilip Morris (Швейцарія)
42ТОВ "Метінвест-Шіппінг"17,78-4Транспорт: перевалка грузів в портах"Метінвест", Рінат Ахметов, Вадим Новинський
43ТОВ АТ "Каргілл"17,21164АПК: експорт зерновихCargill (США)
44ПрАТ "Київстар"17,086 169ІТ: надання послуг мобільного зв'язку та інтернетуVimpelCom (Михайло Фрідман)
45МПП Фірма "Ерідон"16,74226АПК: продаж засобів захисту рослин, насіння. Вирощування ВРХСергій Кролевець
46ПрАТ "Дніпровський металургійний завод"15,782 380ГМК: виробництво сталі та прокатуОлександр Ярославський
47ПАТ "Інгулецький ГЗК"15,715 711ГМК: видобуток та збагачення руди"Метінвест", Рінат Ахметов, Вадим Новинський
48ТОВ "Бритіш Американ Тобакко"15,46-171АПК: виробництво та реалізація цигарокBritish American Tobacco (Велика Британія)
49ПАТ "Дніпровський металургійний комбінат"15,44-13 221ГМК: виробництво сталі та прокатуКорпорація ІСД, Олег Мкртчан (контроль у Ріната Акхметова)
50ПАТ "ДТЕК Дніпроенерго"15,37979Енергетика: виробництво електроенергіїДТЕК, Рінат Ахметов
51ПрАТ "Донецьксталь - металургійний завод"14,94-8 185ГМК: виробництво сталі та прокатуВіктор Нусенкіс
52ПАТ "Мотор Січ"14,923 078Машинобудування: виробництво авіаційних двигунівВ'ячеслав Богуслаєв
53ПрАТ "Дніпровський коксохімічний завод"14,741 369ГМК: виробництво коксуРінат Ахметов
54ТОВ "Метро Кеш Енд Кері Україна"14,47-1 363Рітейл: продаж продуктів через власні супермаркетиМETRO Group (Німеччина)
55ТОВ "ДТЕК Східенерго"13,701 232Енергетика: виробництво електроенергіїДТЕК, Рінат Ахметов
56ТОВ "Самсунг Електронікс Україна"12,53230Дистрибуція: релізація електронікиSamsung (Південна Корея)
57ДочП "Кондитерська корпорація Рошен"12,432 358АПК: виробництво кондитерської продукціїПетро Порошенко
58ТОВ ТД "Агроімпорт ЛТД"12,3227Хімпром: торгівля добривамиВіктор Дубовенко
59ТОВ "Лемтранс"11,76-45Транспорт: вантажні перевезанняSCM, Рінат Ахметов
60ПрАТ "ВФ Україна" (МТС)11,752 206ІТ: надання послуг мобільного зв'язку та інтернетуВолодимир Євтушенков (Росія)
61ПрАТ "Джей Ті Інтернешнл Компані Україна"11,60169АПК: виробництво та реалізація цигарокJapan Tobacco Group (Японія)
62ТОВ "Ашан Україна Гіпермаркет"11,34264Рітейл: продаж продуктів через власні супермаркетиAuchan (Франція)
63ТОВ "Анвітрейд"11,349Енергетика: імпорт та реалізація пальногоПетро Белз (орбіта Віктора Медведчука)
64ПрАТ "Миронівський завод по виготовленню круп і комбікормів"11,27-149АПК: виробництво тваринних кормівМХП, Юрій Косюк
65ТОВ "МЗ "Дніпросталь"11,141 409ГМК: виробництво трубної заготовки"Інтерпайп", Віктор Пінчук
66ПАТ "Центренерго"10,921 891Енергетика: виробництво електроенергіїДержава
67ПАТ "Центральний ГЗК"10,732 709ГМК: видобуток та збагачення руди"Метінвест", Рінат Ахметов, Вадим Новинський
68ПрАТ "Філіп Морріс Україна"10,69627АПК: виробництво та реалізація цигарокPhilip Morris (Швейцарія)
69ТОВ "Сингента"10,63496АПК: реалізація добрив, насіння та засобів захисту рослинSyngenta (Швейцарія)
70ПрАТ "Нафтогазвидобування"10,596 716Енергетика: видобуток газуДТЕК, Рінат Ахметов
71ІП "Логін"10,47-943Дистрибуція: дистрибуція комп'ютерної та офісної технікиERC (Electronic Resource Company), Олександр Дегода
72ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація"10,42-1 518АПК: вирощування та продаж зерновихДержава
73ПП "Укрпалетсистем"10,3729Енергетика: імпорт та реалізація пальногоUPG, Юлія Васьковська
74ПАТ "Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод"10,34310ГМК: виробництво стальних труб"Інтерпайп", Віктор Пінчук
75ПзІІ "Тойота-Україна"9,89734Дистрибуція: реалізація легкових автомобілівToyota Group (Японія)
76ТОВ "Інкостіл Груп"9,8529Рітейл: оптова торгівляWestahead Limited (Гонконг)
77ТОВ "ВОГ Рітейл"9,75-3Енергетика: імпорт та реалізація пальногоСергій Лагур, Степан Івахів, Софія та Роман Єремєєви
78ТОВ "С К С"9,665Рітейл: оптова торгівляІгор Штаблавий
79ТОВ "НФ Трейдінг Україна"9,60-45Хімпром: реалізація добривДмитро Фірташ
80ТОВ "ДТЕК Високовольтні мережі"9,56-429Енергетика: реалізація електроенергіїДТЕК, Рінат Ахметов
81ТОВ "Дельта Вілмар СНД"9,46606АПК: виробництво масло-жирової продукції"Делмар ПТЕ ЛТД" (Індія)
82ТОВ "САВ-Дістрибьюшн"9,3984Рітейл: роздрібна торгівля побутовою електронікою"Фокстрот", Валерій Маковецький, Геннадій Виходцев
83ТОВ "Альянс Енерго Трейд"9,3874Енергетика: імпорт та реалізація пальногоРоман Адамов
84ТОВ "Вінницька птахофабрика"9,332 011АПК: виробництво курятиниМХП, Юрій Косюк
85ПзІІ "Гленкор Агрікалчер"9,16318АПК: експорт зерновихGlencor (Швейцарія)
86ТОВ "Комфі Трейд"9,1561Рітейл: продаж побутової електронікиСтаніслав Роніс
87ТОВ "Вента. ЛТД"9,0997Дистрибуція: оптова торгівля фармацевтичними препаратамиЛеонід Конобєєв (РФ)
88ТОВ "Катеринопільський елеватор"8,99124АПК: зберігання та торгівля зерномМХП, Юрій Косюк
89ТОВ "Нестле Україна"8,95-136АПК: виробництво кондерки та соусівNestle (Швейцарія)
90ТОВ "Сандора"8,9012АПК: виробництво безалкогольних напоїв та соківPepsiCo (США)
91ПАТ "ШУ "Покровське"8,822 036ГМК: видобуток та збагачення вугілляРінат Ахметов
92ПрАТ "Запоріжкокс"8,591 059ГМК: виробництво коксу"Метінвест", Рінат Ахметов, Вадим Новинський
93ТОВ "Порше Україна"8,39504Дистрибуція: продаж легкових автомобілівPorsche Holding (Австрія)
94ТОВ "Фора"8,34-69Рітейл: роздрібна торгівля харчами, напоями та тютюномFozzy, Володимир Костельман
95ІП "І-АР-СІ"8,29-79Рітейл: дистрибуція електронікиОлександр Дегода
96ПрАТ "Миронівська птахофабрика"8,281 794АПК: виробництво курятиниМХП, Юрій Косюк
97ДП НЕК "Укренерго"8,261 748Енергетика: управління електромережамиДержава
98ПрАТ "Електрометалургійний завод "Дніпроспецсталь"8,1554ГМК: виробництво спеціальних марок сталіVS Energy, Михайло Спектор, "Приват", Ігор Коломойський
99ВАТ "Запоріжжяобленерго"8,05-14Енергетика: розподіл та постачання електроенергіїДержава, брати Суркіси, Костянтин Григоришин, Ігор Коломойський
100ПрАТ "Київобленерго"8,03218Енергетика: розподіл та постачання електроенергіїVS Energy, Михайло Спектор, Олександр Бабаков, Євген Гінер
101ТОВ "Миколаївський глиноземний завод"7,97861ГМК: видобуток глини для виробництва алюмініюОлег Дерипаска
102ПзІІ "Імперіал Тобако Юкрейн"7,96-125АПК: виробництво та реалізація цигарокImperial Tobacco Holding Overseas (Великобританія)
103АТ "Харківобленерго"7,9531Енергетика: розподіл та постачання електроенергіїДержава, Костянтин Григоришин
104ТОВ "АВ Метал Груп"7,9279ГМК: реалізація металопрокатуСергій Скіда, Оксана Плєханова, Ірина Гаврилюк, Інна Зімовець
105ТОВ "Нова пошта"7,87429Транспорт: надання поштових послугВ'ячеслав Климов, Володимир Поперешнюк
106ТОВ "Дієса"7,8268Рітейл: реалізація побутової електроніки"Ельдорадо", Віктор Поліщук
107ТОВ "Омега"7,6536Рітейл: продаж продуктів через власні супермаркетиРуслан Шостак, Валерій Кіптик
108ДП "Адміністрація морських портів України"7,633 606Транспорт: управління портамиДержава
109ТОВ "Продмаркет плюс"7,535Рітейл: гуртова торгівля напоямиАртур Чигрін
110АТ "Одесаобленерго"7,525Енергетика: розподіл та постачання електроенергіїVS Energy, Михайло Спектор, Олександр Бабаков, Євген Гінер
111ПАТ "Запорізький завод феросплавів"7,491 648ГМК: виробництво феросплавівІгор Коломойський
112ТОВ "Метінвест-Ресурс"7,4517ГМК: операції з ломом чорних металів"Метінвест", Рінат Ахметов, Вадим Новинський
113ТОВ "Новус Україна"7,3159Рітейл: реалізація харчів та напоїв через власні супермаркетиConsul Trade House (Литва)
114ПАТ "Дніпроазот"7,30533Хімпром: виробництво азотних добрив"Приват", Ігор Коломойський
115ТОВ "Август Пром"7,055Енергетика: реалізація нафтопродуктів"Трейд Коммодити", Андрій Адамовський
116ТОВ "ТД Сокар Україна"7,039Енергетика: реалізація нафтопродуктівSOCAR (Азербайджан)
117ТОВ "Експансія"6,95458Рітейл: роздрібна торгівля харчами, напоями та тютюномВолодимир Костельман
118ТОВ "Інтерпайп Україна"6,95237ГМК: виробництво стальних трубВіктор Пінчук
119ТОВ "Кофко Агрі Ресорсіз Україна"6,92193АПК: експорт зерновихCOFCO International (Гонконг)
120ТОВ "Проктер Енд Гембл Трейдінг Україна"6,76169Дистрибуція: реалізація побутової хіміїProcter&Gamble (США)
121ПАТ "Полтаваобленерго"6,69130Енергетика: розподіл та постачання електроенергії"Приват", Ігор Коломойський
122ПрАТ ВК "Укрнафтобуріння"6,671 953Енергетика: видобуток газуІгор Коломойський, Віталій Хомутиннік, Павто Фукс
123ТОВ ЕСК "Еско-Північ"6,631 397Енергетика: видобуток газуМикола Злочевський
124ТОВ "Руш"6,60243Рітейл: володіє мережею магазинів EVAРуслан Шостак
125ТОВ "Віннер Імпортс Україна, ЛТД"6,60230Дистрибуція: продаж легкових автомобілівВадас Александра Гинянська, Майкл Гинянський, Джон Гинянський (всі з США)
126ТОВ "Луї Дрейфус Компані Україна"6,57292АПК: експорт зерновихLouis Dreyfus (Нідерланди)
127ТОВ "Альянс Еволюшн"6,55-78Енергетика: реалізація нафтопродуктів"Приват", Ігор Коломойський
128ТОВ "Альянс Ойл Україна"6,5476Енергетика: реалізація нафтопродуктівAlliance Oil Company (Росія), Ірина Чернюк Філіппу (Кіпр)
129ТОВ "Єристовський ГЗК"6,482 143ГМК: видобуток та збагачення рудиКостянтин Жеваго
130ТОВ "МТІ"6,44204Рітейл: гуртова торгівля взуттям та одягомВолодимир Цой
131ТОВ "Фосагро-Україна"6,38354АПК: реалізація добривФосАгро, Андрей Гурьев (РФ)
132ТОВ "Фудком"6,317Рітейл: роздрібна торгівля продуктами харчуванняРоман Лунін
133ТОВ "Дітрейд ЛТД"6,144Рітейл: гуртова торгівля напоямиЛеонід Спицький
134ПАТ "Укртелеком"6,12867ІТ: надання послуг мобільного зв'язку та інтернетуРінат Ахметов
135ТОВ "Дніпропетровськгаз збут"6,08-700Енергетика: постачання природного газуРГК, Дмитро Фірташ
149ПАТ "Фармак"6,08839Хімпром: виробництво ліківФіля Жебровська
136ТОВ "Баядера Логістик"6,0817Дистрибуція: оптова торгівля напоями"Баядера Холдинг", Наталія Бондарєва
137ДП "Антонов"6,05330Машинобудування: виробництво літаківДержава
138ТОВ "Розетка.УА"6,006Рітейл: реалізація побутової електронікиВладислав Чечоткін
139ДочП "Агроцентр Єврохім-Україна"5,96161Хімпром: реалізація добрив"ЕвроХим" (Росія), Андрій Мельниченко
140ПрАТ "Карлсберг Україна"5,921 096АПК: виробництво алкогольних напоївCarlsberg Group (Данія)
141ТОВ "Променерго-Ресурс"5,91-20Енергетика: імпорт та поставки природнього газуДмитро Фірташ
142ТОВ "Інтерпайп Ніко Тьюб"5,87405ГМК: виробництво трубВіктор Пінчук
143ПП "Таврія плюс"5,8552Рітейл: роздрібна торгівля харчами, напоями та тютюномСергій Карпухін
144ПрАТ "А/Т Тютюнова компанія "В.А.Т.-Прилуки"5,84102АПК: виробництво та реалізація цигарокBritish American Tobacco (Велика Британія)
145ТОВ "Київоблгаз збут"5,75-673Енергетика: постачання природного газуРГК, Дмитро Фірташ
146ТОВ "Байєр"5,73384Дистрибуція: реалізація фармацевтичних препаратівBayer Global Investment
147ПрАТ "Укргідроенерго"5,721 466Енергетика: виробництво струму на ГЕС і ГАЕСДержава
148ТОВ "Карпатнафтохім"5,59-2 173Хімпром: виробництво полівінлхлоридуІгор Щуцький
150ТОВ "Інвестком"5,5757Рітейл: оптова торгівля технікою"Фокстрот", Валерій Маковецький, Геннадій Виходцев
151ІП "Кока-кола Беверіджиз Україна"5,5426АПК: виробництво безалкогольних напоїв та соківCoca-Cola (США)
152ПАТ "Джей Ті Інтернешнл Україна"5,52195АПК: виробництво та реалізація цигарокJapan Tobacco Group (Японія)
153ПАТ "Укрпошта"5,50-192Транспорт: надання поштових послугДержава
154ТОВ "Львівгаз збут"5,48-507Енергетика: постачання природного газуРГК, Дмитро Фірташ
155ТОВ "ЕРУ Трейдінг"5,4714Енергетика: продаж газу, електроенергіїАндрій Фаворов, Ярослав Мудрий, Дейл Перрі
156ПАТ "Криворізький залізорудний комбінат"5,441 864ГМК: видобуток та збагачення рудиРінат Ахметов
157ПП "ЕРУ Трейдінг"5,4048Енергетика: продаж газу, електроенергіїАндрій Фаворов, Ярослав Мудрий, Дейл Перрі
158ПрАТ "Львівобленерго"5,36-63Енергетика: розподіл та постачання електроенергіїІгор та Григорій Суркіси
159ПрАТ "Автокапітал"5,35201Рітейл: імпорт і продаж автомобілівТаріел Васадзе
160ПрАТ "Райз-Максимко"5,34-168АПК: виробництво зернових та бобовихUkrlandfarming, Олег Бахматюк
161ТОВ "Глуско Україна"5,32-72Енергетика: реалізація нафтопродуктівНісан Моісеєв, в орбіті впливу Віктора Медведчука
162ТОВ "ЕКО"5,301Рітейл: роздрібна торгівля харчами, напоями та тютюномСвятослав Нечитайло
163ПзІІ "Амік Україна"5,22-807Енергетика: реалізація нафтопродуктівAMIC Energy Management (Австрія)
164ТОВ "ОККО-Рітейл"5,11221Енергетика: реалізація нафтопродуктівВіталій Антонов
165ПзІІ "Макдональдз Юкрейн"5,10524Рітейл: організація мережі швидкого харчуванняMcDonald's (США)
166ТОВ ТПК "Омега-Автопоставка"5,06119Дистрибуція: реалізація комплектуючих для автомобілівДіана та Віта Бисаги, Юрій Дудирєв
167ТОВ "ЕПАМ Системз"5,05582ІТ: розробка програмного забезпеченняEpam (США)
168ДП "Держвуглепостач"5,0533Енергетика: реалізація вугілляДержава
169ТОВ "Трейд Коммодіті"5,047Енергетика: реалізація нафтопродуктівАндрій Адамовський
170ТОВ "Бізон-Імпорт"5,0458Рітейл: реалізація сільськогосподарської таехнікиОлександр Містюк
171ТОВ ТД "Насіння"5,0269Дистрибуція: реалізація насіння та засобів захисту рослинМикола Кравченко, Георгій Тарасюк та Юрій Шапіренко
172ТОВ "Фуд Девелопмент"4,9046АПК: виробництво та реалізація молочних продуктівСтаніслав Войтович
173ПрАТ "Київський картонно-паперовий комбінат"4,89349Промисловість: виробництво картонної тариВолодимир Крупчак
174ТОВ "Шляхове будівництво "Альтком"4,88-200Будівництво: будівництво доріг та інфраструктуриAltcom Global, Олександр Тісленко
175ТОВ ТД "Дельта Вілмар"4,87-2АПК: виробництво масло-жирової продукціїDelmar PTE. Ltd (Індія)
176ТОВ "Лайфселл"4,87-919ІТ: надання послуг мобільного зв'язку та інтернетуTurkcell (Турція)
177ТОВ "Автобансервіс"4,84105Енергетика: реалізація нафтопродуктівІгор Чернявський, Олександр Кац
178ПрАТ "Монделіс Україна"4,79276АПК: виробництво кондитерської продукціїKraft Foods (Нідерланди)
179ПАТ "Донбасенерго"4,7857Енергетика: виробництво електроенергіїМаксим Єфімов, Едуард Бондаренко
180ТОВ "Газтрим"4,770Енергетика: торгівля пальнимОлександр Давидкін
181КП "Харківські теплові мережі"4,72-1 673Енергетика: постачання теплаХарківська міська рада
182ТОВ "ВОГ Трейд"4,71-15Енергетика: імпорт та реалізація пальногоСергій Лагур, Степан Івахів, Софія та Роман Єремєєви
183ТОВ "Олсідз Блек Сі"4,71116АПК: виробництво оліїВ'ячеслав Петрище
184ТОВ "Цукорагропром"4,69204АПК: виробництво цукру"Астарта", Віктор Іванчик
185ТОВ "Параллель-М ЛТД"4,6340Енергетика: імпорт та реалізація пальногоРінат Ахметов
186ТОВ "РГК Трейдінг"4,59125Енергетика: імпорт, розподіл та постачання газуДмитро Фірташ
187ПрАТ "Нова лінія"4,58160Рітейл: продаж будматеріалів через власні супермаркетиОлександр та Галина Гереги
188ТОВ "Харківгаз збут"4,58-492Енергетика: постачання природного газуРГК, Дмитро Фірташ
189ПАТ "ДТЕК Донецькі електромережі"4,58-431Енергетика: розподіл та постачання електроенергіїДТЕК, Рінат Ахметов
190ПАТ "Інтерпайп дніпропетровський втормет"4,5414ГМК: операції з ломом чорних металівВіктор Пінчук
191ПАТ "Концерн Галнафтогаз"4,53926Енергетика: трейдинг та реалізація нафтопродуктівВіталій Антонов
192ТОВ "Західна нафтогазова компанія"4,47-14Енергетика: імпорт та реалізація пальногоСергій Чорний
193ТОВ "Олсідз Груп Україна"4,47-54АПК: виробництво оліїВ'ячеслав Петрище
194ТОВ "Техноторг-ДОН"4,4424Рітейл: реалізація сільськогосподарської таехнікиЄвген Березовський, Ігор Калюжний
195ПАТ "Сан Інбев Україна"4,43-399АПК: виробництво алкогольних напоївInterbrew YNTR (Нідерланди)
196ПрАТ "Новокраматорський машинобудівний завод"4,40395Машинобудування: виробництво промислових машинГригорій Скударь
197ПрАТ "Суха Балка"4,38-1 174ГМК: видобуток та збагачення рудиОлександр Ярославський
198ТОВ "Ді Енд Ай Еволюшн"4,38-166АПК: виробництво олії та тваринних жирівВіктор Пономарчук
199ПАТ "Аграрний фонд"4,3795АПК: зберігання та торгівля зерномДержава
200ТОВ "Електросталь"4,26144ГМК: виробництво сталі та прокатуІгор АндрєєвИсточник: https://biz.censor.net.ua/r3084420


biz.censor.net.ua

2604Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: