Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: У ДСНС України у Кіровоградській області
Дата: 6 вересня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2018/09/06/jak-ne-dopustiti-pozhezh-u-pobuti-rozpovidali-mistsevim-meshkantsjam-rjatuvalniki.htm
суспільство, 6 вересня 2018

Як не допустити пожеж у побуті, розповідали місцевим мешканцям рятувальники

У ДСНС України у Кіровоградській області


Хоча температура повітря дещо знизилась, пожежі на території Кіровоградської області не вщухають. Щодня виникають десятки пожеж у екосистемі та житловому секторі. Зважаючи на це, рятувальники не припиняють профілактичні заходи, намагаючись переконати людей відповідально ставитись до питання пожежної безпеки.


Так, 5 вересня на допомогу рятувальникам місцевого пожежно-рятувального підрозділу смт Добровеличківки прибули працівники прес-служби Управління ДСНС в області, щоб спільними зусиллями навчити громадян, як запобігти знищенню майна чи природних насаджень через пожежі. Рятувальники розповідали, що найбільш поширеним фактором пожеж є людський фактор. Так, у спеку може статись самозаймання сухої рослинності, паперових відходів, особливо якщо сонячні промені потрапляють на уламки скла та виникає тління, що далі переростає у займання. Проте у побуті найчастіше людина сама є винуватцем нещастя. Забули вимкнути праску, заснули із запаленою цигаркою, перевантажили побутову електромережу та викликали коротке замикання, допустили дітей до небезпечних предметів чи речовин, – і сталось загоряння. 


Окремо обговорювалась проблема вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни та поведінки при виявленні небезпечних знахідок.


На кінець розмови працівники Служби порятунку закликали громадян бути відповідальними у кожному вчинку та пам’ятати елементарні правила, які врятують життя та майно.


                  



1760Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: