Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 1 серпня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2018/08/01/ljudina-ne-tovar-.htm
суспільство, 1 серпня 2018

Людина – не товар!


«Людина – не товар!» - соціально-виховний захід, проведений представниками Фортечного районного відділу з питань пробації


30 липня традиційно відзначається Всесвітній день протидії торгівлі людьми, й саме тому працівниками Фортечного районного відділу з питань пробації філії Державної установи «Центр пробації» в Кіровоградській області було проведено зустріч із субꞌєктами, які перебувають на обліку.

«Людина – не товар!» - саме такими словами починався даний соціально-виховний захід, який перш за все спрямований на убезпечення особистості від потрапляння до тенет торгівців живим товаром. 


Метою зустрічі було ознайомити клієнтів пробації з протиправним явищем торгівлі людьми у сучасному суспільстві, підвищити рівень поінформованості та усвідомлення гостроти проблеми в сьогоденні, розглянути нормативно-правову базу з протидії та питань безпечної міграції, обговорити можливі причини, форми, ознаки та міфи, які часто стають першою сходинкою на шляху до людського рабства ХХІ століття. 


Під час тренінгу відбувся перегляд відео-сюжету «Життя на продаж» з подальшим його обговоренням. Також були проведені тренінгові вправи, основним завданням яких було навчити розглядати підозрілі пропозиції щодо працевлаштування, зꞌясувати методики вербування, викрадення, перевезення, експлуатації та їх наслідків, відпрацюватиалгоритм протидії стосовно вищевказаної проблеми.


  Кінець тренінгу був ознаменований міні-акцією #яНЕтовар, в якій брали участь не лише клієнти пробації, а й фахівці філії, адже кожні 30 секунд одна людина на планеті потрапляє до рук злочинців,й лише власна обережність та знання про проблему можуть стати надійним захистом особистої безпеки.


2098Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: