Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 30 липня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2018/07/30/kirovogradschina-jak-vberegti-sebe-vid-gepatitu-.htm
суспільство, 30 липня 2018

Кіровоградщина: «Як вберегти себе від гепатиту?»


До Всесвітнього дня боротьби з гепатитом, який щорічно відзначається 28 липня, співробітниками Фортечного районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Кіровоградській області, для субꞌєктів пробації, котрі перебувають на обліку, було проведено тренінгове заняття на тему: «Будьмо здорові!».


Вірусні гепатити – це група розповсюджених небезпечних інфекційних захворювань, що уражують сотні мільйонів людей по всьому світі, викликаючи гострі та хронічні хвороби печінки. Саме тому, сучасне суспільство повинне знати якнайбільше, щоб вберегти себе та своїх близьких.


В ході даної зустрічі фахівцями відділубуло висвітлено проблему стосовно даного захворювання вУкраїні. З метою підвищення обізнаностівідбулося консультування про симптоми, методи діагностики, скринінгу, профілактики та лікування гепатитів. Під час проведення заняття субꞌєкти пробації не лише отримали корисну інформацію, а й брали участь в тренінгових вправах, спрямованих на наочне ілюстрування незворотності змін у випадку проблем зі здоровꞌям, розвиток навичок самозбереження, відповідальності за власне життя та життя оточуючих, толерантності до інфікованихлюдей.


Девізом дня став вислів: «Краще попередити, аніж лікувати!», тому даний соціально-виховний захід спрямовано насамперед на залучення уваги  до зазначеної проблеми, розвиток навичок запобігання зараження, популяризацію здорового способу життя, викорінення страху перед лікарями, адже знання про проблему гепатиту - є запорукою міцного здоровꞌя та щасливого майбутнього.


1656Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: